"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 20 iunie 2016

LUNA PLINA IN SAGETATOR -20 IUNIE 2016, ORA 14:01, ORA ROMANIEI – “ CAND INGERII PLEACA IN VACANTA…

A DOUA LUNA PLINA IN SAGETATOR -20 IUNIE 2016, ORA 14:01, ORA ROMANIEI – “ CAND INGERII PLEACA IN VACANTA…
Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie dar ne poate ajuta sa ne eliberam si de blocajele fizice, mentale si emotionale.
Ganditi-va la un aspect de opozitie ca la un joc de sah, suntem acolo, vedem provocarile, mutarile si putem sa ne aparam, sa luptam, sa pierdem sau sa castigam, depinde doar de “ ceea ce mutam pe tabla de sah a vietii noastre”. Aceasta Luna Plina in Sagetator este a doua Luna Plina in acest semn, prima a fost pe 22 mai. Pe 6 mai am avut o Luna Noua in Taur ( noi inceputuri, starturi noi, proiecte si initiative noi) iar momentul apogeului semintelor plantate atunci a fost faza de Luna Plina in Sagetator luminata de Soarele in Gemeni, deci un semn diferit de semnul Lunii Noi. Este o inversare a procesului natural a ciclului normal al fazelor Lunii. Acuma, am avut pe 5 iunie o Luna Noua in Gemeni iar Luna Plina din 20 iunie este pe axa Gemeni –Sagetator, deci Soarele care lumineaza Luna este in acelasi semn cu semnul Lunii Noi. Acest moment restabileste ordinea naturala a fazelor Lunii
Luna Plina in Sagetator are loc cu Luna in Sagetator pe gradul 29: 32 in opozitie cu Soarele in Gemeni gradul 29:32. Este o Luna Plina care face un careu in T mutabil cu centaurul Chiron pe gradul 25:14 Pesti.
Semnul Gemeni se bazeaza pe comunicare, invatamant, schimb de informatii, vorbe multe si marunte, se uita doar in jurul lui, nesiguranta, este eternul adolescent care nu vrea sa depaseasca un anumit nivel si sa se maturizeze. Entuziasmul gemenilor este efemer datorat proiectelor neterminate, lipsei atentiei, idei de care se plictisesc peste noapte, le place zborul dar se tem de aterizare, nu prea vor sa fie legati, inghititi de banalitate.
Sagetatorul isi urmeaza propria intuitie si indrumare interioara, tinde sa fie optimist, aventuros , cordial dar devine un adversar puternic daca ii sunt contestate convingerile personale, politice, religioase. Ei lupta mereu pentru pastrarea culturii, istoriei, legilor fie facute de om, fie cosmice. Se iau foarte in serios atat pe ei cat si scopurile lor, chiar daca pot fi uneori si capricii smintite.
Cu o Luna Plina in Sagetator luminata de Soarele in Gemenitrebuie sa incercam sa echilibram calitatile si defectele celor doua semne pentru a merge mai departe pe calea vietii noastre sprirituale. Polaritatea aer (Gemeni) / foc (Sagetator) din acest moment astral lucreaza in doua directii, ne scapa cuvantul mai intai si apoi gandim ce am spus sau putem primi un raspuns, un cuvant, o idee care rezolva o problema deosebita.
Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma putem vedea daca ideile noastre spirituale, filosofice, politice, comunitare, juridice, fac bine prin adevarul propagat sau a fost ceva trucat (Gemeni).
Putem vedea aspectul de Luna Plina in Sagetator ca o sedinta astrala in care Soarele in Gemeni in casa IX trimite marturii importante Lunii in Sagetator in casa III. Cum aspectul de opozitie ( Luna in Sagetator in opozitie cu Soarele in Gemeni) ne orienteaza mai mult spre relatii, acuma, pot fi declansate fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, iubire, partener de viata, cu cei apropiati noua, politica, invatamant, mass-media, straini.
Opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni activeaza axa III-IX, deci Luna Plina in Sagetator se afla in casa naturala a Gemenilor (casa III) luminata de Soarele in Gemeni aflat in casa naturala a Sagetatorului(casa IX).
Este o inversare interesanta deoarece cu Luna in Sagetator in casa III, profesorul este in casa elevului iar cu Soarele in Gemeni in casa IX, elevul este instruit direct in casa profesorului. In consecinta, Soarele in Gemeni trimite informatii pretioase prin aceasta Luna Plina in Sagetator, ni se cere sa invatam sa armonizam intelectul, intelepciunea cu viata insasi. In casa III, totul se reduce la “cine si ce influenteaza mintea ta” iar aceasta Luna Plina va evidentia acest lucru prin informatiile primite de la Soarele in Gemeni din casa IX, o casa ce vorbeste despre viziunea asupra lumii, adevar divin dar si excese, grandomanie.
Luna Plina in Sagetator in casa III ne ajuta sa facem diferenta dintre ceea ce credem si ceea ce conteaza cu adevarat in viata noastra, acuma primim anumite raspunsuri, acuma, magia cuvantului este la noi.
Aceasta Luna Plina in Sagetator ofera o noua intelegere a unor crize relationale. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cum simbolul Sagetatorului este Sageata, ajutorul, ghidarea noastra este acolo sus in cer. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Luna Plina in Sagetator intr-o casa naturala a Gemenilor putem primi anumite intelegeri, adevaruri, demonstratii prin persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul. Indiferent de greutati, lumina stralucitoare a acestei lunatii ne da incredere in noi, in viitor, o scanteie reaprinde interesul pentru a experimenta viata la maxim, pentru a intalni oameni interesanti, pentru a deslusi tainele universului. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Plina in Sagetator ne ajuta sa gasim anumite raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale. O situatie de criza ne forteaza sa cautam raspunsuri in credinta, sa batem la usa lui Dumnezeu si asa gasim o raza de speranta si bucurie chiar si pentru pierderi foarte grele.
Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni gradul 29 formeaza cu Chiron in Pesti pe gradul 25 un careu in T mutabil. Atat Luna in Sagetator cat si Soarele in Gemeni formeaza un aspect de careu (aspect provocator de 90 de grade) cu Chiron in Pesti, aceasta configuratie astrala genereaza crize existentiale, teste grele care intr-un fel parca ne paralizeaza simturile, mintea. Dar trebuie sa stim ca aspectele de careu sunt obstacole dinamice in calea noastra care necesita eforturi serioase pentru a le depasi si pentru a crea ceva de valoare, aici, gloria se naste din provocari dureroase, eforturi incredibile, atentie, cunoastere, evitarea risipirii pe mai multe directii. Energia acestei configuratii poate conduce la realizari semnificative, ne impinge catre succes dar prin fel de fel de crize. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata.
Chiron ca planeta focar ( culege toata presiunea Lunii in Sagetator si a Soarelui in Gemeni) este energia care actioneaza pentru a aduce o schimbare iar cum semnul Pesti este actuala locuinta a lui Chiron, intuitia, spiritualitatea, iertarea, compasiunea, experientele personale ne pot dirija in directia buna. In Pesti, Chiron este un potential imens de vindecare dar in acelasi timp ranile pot fi accentuate si mai mult, aceasta energie merge dincolo de structurile sociale, nu exista limite in acest semn dar nu exista nici prea multa claritate daca nu suntem prea atenti. Ranile lui Chiron sunt accidentale, nu intentionate. El a avut un start dur in viata, dar prin vointa, rabdare si studiu , el a devenit intelept, de incredere.
Semnul Pestilor guverneaza domeniul nevazut, misticismul, spiritualitatea, psihicul, visele, abilitatile psihice, compasiunea, iubirea neconditionata ( venus in Pesti este in exaltare, este o iubire plina de compasiune, este jertfa in numele iubirii ), constiinta colectiva, evadarea, abuzul, iluzia, fobiile, problemele mentale, spitalele, institutiile psihice. Acuma, putem constientiza mai bine cine si ce ne afecteaza profund prin starile lor negative, prin temerile lor si suntem fortati sa luam hotari decisive.
Prin influenta acestui model astral, mintea devine extrem de nelinistita, avida de noi informatii, are nevoie de stimulare permanenta deoarece rutina plictiseste.
Cu toate ca flexibilitatea si adaptabilitatea pot fi un avantaj, utilizate in mod negativ, ele pot fi lipsite de directie, amplifica indecizia, nesiguranta. De mare ajutor in aceste zile este de fapt concentrarea pe ceva care poate absorbi aceasta energie mentala, ceva care sa ne tina mintea ocupata. Chiron ca planeta focar ne cere sa ne ocupam de ranile noastre dar trebuie sa stim ca aceste rani sunt accidentale. Acuma, Chiron poate activa experiente ce ne pun fata in fata cu tristeti, dureri din trecut ce trebuiesc vindecate, poate aduce omul care sa ne vindece o durere sufleteasca, putem intalni un ghid care ne ajuta sa intelegem problemele noastre. Chiron s-a lovit intamplator intr-o sageata otravita de-a lui Hercule, rana lui Chiron a fost incurabila si foarte dureroasa, marele vindicator nu a putut sa se vindece cu toata intelepciunea lui. Pentru a scapa de durere, el a renuntat la nemurire in favoarea eliberarii lui Prometeu care fusese pedespsit ca a adus pe pamant focul. In mod paradoxal, Chiron ne cere sa ne acceptam experientele dureroase, propriile limite si sa ne schimbam atitudinea noastra interioara, asa devenim eroi, nemuritori.Despre Chiron in Pesti puteti citi aici.
Luna in Sagetator in casa III in aspect de careu cu Chiron in Pesti in casa VI ne vulnerabilizeaza si ne forteaza sa ne confruntam cu toate temerile noastre mentale si sufletesti legate de familie, rude, scoala, loc de munca, colegi, sanatatea corpului noastru fizic, emotivitate, relatii toxice, spiritualitate, legatura cu divinitatea.
Chiron in Pesti in aspect provocator cu Soarele in Gemeni arata o rana in suflet datorata unui barbat, sef, coleg, individualitate deteriorata, aici un barbat, un parinte, o autoritate pot fi centrul universului nostru ranit. Pozitiv, acest aspect ne poate ajuta sa ne schimbam modul in care ne vedem si ne exprimam, putem descoperi noi abilitati in noi care devin o reteta homeopata de vindecare, o mare sursa pentru vindecarea ranilor fizice, emotionle, mentale si pentru a realinia identitatea noastra cu adevaratul nostru scop.
Acuma, suntem pusi fata in fata cu modele pe care le tot repetam, in special acestea tin de relatia cu barbatii, stima de sine scazuta, fel de fel de dependente care ne devitalizeaza. Relatiile cu oamenii care ne fac sa ne simtim nesiguri sau ineficienti pot fi tratate acuma, pot fi depasite anumite vicii, putem intelege altfel definitia mandriei ranite.
Totusi, acest aspect de careu in T mutabil (Plina in Sagetator in aspect provocator cu Chiron in Pesti) nu este usor, putem simti ca ingerii au plecat in vacanta, ca divinitatea ne tradeaza, suntem singuri cu durerea noastra, cu umilintele noastre care devin lectiile noastre importante, in ele trebuie sa ne gasim vindecarea (Chiron).
Daca semnul lui Chiron vorbeste despre ranile sufletului, casa astrologica arata domeniul de viata in care ne jucam dramele cu ranile specifice, este un loc in care atragem oameni care ne pot ajuta sau ne pot lovi si mai mult. Chiron in casa VI poate fi un punct critic in viata noastra indemnandu-ne sa ne intrebam “ ce sa facem in continuare? “ astfel incat sufletul nostru sa-si faca datoria divina si sa nu mai sufere.
Adesea Chiron in VI poate arata ca munca noastra ne provoaca durere in suflet iar aceasta durere ne poate impulsiona ( atunci cand nu stam sa ne plangem de mila ) sa ne cautam locul de munca potrivit pentru noi, tot ce tine de sanatate si vindecare sunt aspecte importante acuma. Problemele de sanatate sunt datorate unei munci nepotrivite, unei munci in exces, unei tendinte de a critica orice care vine din alta parte, unei diete gresite. Calea de vindecare vine prin fel de fel de experiente de la locul de munca si prin gasirea unui scop semnificativ in viata.
Conditiile de viata devin dificile in prezenta energiilor unui careu in T, in cazul in care energia acestui aspect este bine dirijata, poate aduce realizari semnificative, poate fi ca o scanteie ce va sti sa aprinda cu repeziciune un talent nefolosit dar care odata ce prinde viata va sti sa aduca in viata noastra succesul, realizarea.
Idealul Lunii in Sagetator este de a comunica cu intelegere, compasiune si bucurie, orice cuvant rostit are un sens, are o vibratie, noi suntem responsabili daca dam cuvantului intelepciune sau il transformam in “sageata de foc”. Important este sa ne folosim de calitatile Sagetatorului, adica sa invitam optimismul, entuziasmul sa ne fie tovarasi in aceste zile turbulente si sa ne bazam pe credinta, ca totul se intampla cu un motiv indiferent cat de dureros sau de greu poate fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...