"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 5 iunie 2016

LUNA NOUA IN GEMENI – 5 IUNIE 2016, ORA 05:59– “ O MARE CRUCE MUTABILA PE CER”

”Păcatul nostru, cel ce ne roade și ne ruinează sufletul, luându-i de fiecare dată puțin din puritate, este refuzul de a rămâne singuri. Dar ce putem face? Suntem atât de vulnerabili…”. În așteptarea morții ”restul nu-i decât foială fără rost”, ca să nu dezamăgim timpul. ”Nu trebuie să-i dăm voie timpului să se plictisească de noi. Până atunci facem prostii, lucruri nedemne de inteligența noastră.” (Fragmente din „Noaptea sacră”, de T.B. Jelloun).
harta-luna-noua-gemeni-2016
Momentul Lunii noi ce se-ntâmplă-n Gemeni, taman în Ascendent, cu stăpânul uitat în XII și cu Neptun tronând în vârful hărții, amenințat de Saturn1, mă împinge să reflectez asupra lucrurilor prostești pe care le facem ca să ne omorâm timpul, la vicleșugurile pe care le folosim pentru a ne sabota și pentru a fugi de noi, de responsabilitatea de a deveni omul care dorim să fim.
Unul dintre aceste subterfugii este acceptarea oamenilor de calitate îndoielnică în viața noastră, fie din teamă de singurătate fie pentru că-i simțim potriviți pentru scopul nostru, intuind c-ar fi capabili să ne ia mințile, să ne facă să uităm, de fapt, de noi – strâns legată de Venus2, adică de relații, lunația asta e-n contact și cu stăpânul casei VII, Jupiter, aflat în unghi, dar în exil, dispozitor al lui Saturn din Descendent. Stai să te gândești dacă nu-i mai bine singur decât într-o companie proastă sau nefastă. Însă, când stăpânul lunației și al Ascendentului (Mercur) e izolat în XII și atacat de Marte retrograd din VI, a rămâne singuri cu noi înșine s-ar putea dovedi o alegere periculoasă…
În ce fel ne tratăm când suntem în propria noastră tovărășie? Suntem binevoitori, ne ignorăm sau, mai grav, ne rănim imediat ce nu ne vede nimeni? De asta depinde felul în care vom trăi perioada 5 iunie – 4 iulie a.c., descrisă de această hartă, interval în care putem fi martorii, victimele și/sau declanșatorii unor mutații relaționale. Unul din motivele pentru care aceste metamorfoze au loc este acela de-a ne aminti că ne datorăm nouă înșine o companie de calitate, fie că ea înseamnă prezența altuia sau doar a noastră. Într-o tovărășie bună suntem mai aproape de cea mai dorită versiune a noastră, de omul care noi vrem să fim.
A pleca dintr-o relație nesănătoasă e oricând o decizie înțeleaptă! Ce ne facem, însă, dacă renunță celălalt primul, luându-ne pe nepregătite, înainte ca noi să fi realizat că relația cu el/ea ne dăunează? Cineva spunea că ”solitudine” și ”singurătate” sunt sinonime doar pe hârtie. Ca experiență, de reușim să trăim în bună înțelegere doar cu noi înșine, fără nimeni altcineva alături, spunem că traversăm o perioadă de solitudine. Devenim solitari, dar solidari cu propria persoană. Altfel, se cheamă singurătate, casa a XII-a în termeni astrologici! Situație-n care organismul nostru supraviețuiește făcând o retenție de apă, că doar, deh, ce să facă peștele din noi când e zvârlit pe uscat? Provizii de apă! Intacți, dar umflați! Și cine să ne mai vrea, așa, deformați?! Și uite cum ne simțim din nou abandonați și cum ne tot umflăm până, Doamne-ferește!, crăpăm, dacă nu scăpăm de sentimentul de abandon3, adică de a nu fi doriți.
Există un singur om care contează în a fi convins să nu ne abandoneze și acela suntem noi. Dar până la a forma convingeri, un prim ajutor, la-ndemână în caz de abandon / casa a XII-a, ar fi o cadă plină cu apă caldă – nu ca să ne-necăm amarul în ea, ci ca să dizolvăm 1 kg de sare de mare și să ne bucurăm de baia asta ca Neptun de zodia Pești. Mai relaxați fiind, haideți să ascultăm, în sfârșit, netulburați, placa. Cum care placă? Aia veche, care ni se-nvârte întruna prin cap și ne spune cum să ne risipim și să ne sabotăm singuri. Am putea hotărî s-o oprim. N-o să ne iasă din prima, că butonul de oprire e cam uzat, dar dacă perseverăm, pick-up-ul din capul nostru, cu a lui placă (set de convingeri) distructivă, s-ar putea opri.
Și, în timp ce realizăm cât de aberante sunt instrucțiunile înregistrate pe ea, să râdem, să râdem cu toată inima – dacă o fi vreun colac de salvare pentru noi, acela nu va fi credința, ci umorul! Să recunoaștem că harta lunației are și mult haz cu Venus angulară în Gemeni, pe recepție mutuală cu Mercur, și cu Jupiter la baza ei. Odată ce vechea placă din mintea noastră e aruncată la gunoi și e-n locuită c-un hohot sănătos de râs, vom fi capabili să-nviem timpul ce ne-a mai rămas, să-l trăim într-o companie bună sau în solitudine, după preferință, și să-nfăptuim lucruri demne de inteligența noastră!
diana-spinean(2)-autor
  1. Saturn este și stăpânul triplicității lunației, adică are un rol important. De asemenea, este stăpân de case VIII și IX. ↩
  2. Nu doar prin faptul că e conjunctă cu luminătorii în casa I ci și pentru că e-n recepție mutuală de domiciliu cu Mercur, stăpânul AS și al lunației, împreună cu care închide lanțul dispozitorilor. ↩
  3. Cf. înțelegerii mele din știința vindecării germanice, întemeiată de Dr. Ryke Geerd Hamer, retenția de apă este modul în care organismul ne sprijină cât timp ne simțim abandonați, asigurându-ne supraviețuirea în exil (la fel ca peștele care, ajuns pe uscat, așteaptă un alt val ce-l va duce în mare). ↩

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...