"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 9 ianuarie 2016

Luna Nouă în Capricorn 10 ianuarie 2016, la ora 03.30 (ora României)


Momentul de Luna Noua in Capricorn (alaturi de Mercur Retrograd in Capricorn in continuare pana pe 26.01.2016, dar si de alte configuratii astrologice care dau complexitate momentului) este unul unic in acest an, intens si plin de potential al valorizarii de sine. 
Acest moment foarte interesant poate lasa amprenta unui viitor benefic daca stim si intelegem ca e cazul sa ne constientizam valoarea personala mai mult ca oricand, cu toate abilitatile si resursele ce ne transforma intr-o investitie mai buna a ceea ce putem fi in timp. Este adevarat ca indrazneala de a schimba sau de a misca lucrurile intr-o directie mai demna de noi insine implica o oarece maturizare a ceea ce ne place si ne repezinta si ca o doza anume de curaj de a ne confrunta cu propriul adevar necesita putina intelepciune si o autoevaluare corecta, chiar dura. Insa doar asa ne putem asuma ceea ce suntem, ceea ce am dobandit si am devenim sau ceea ce realizam ca suntem pe cale sa devenim. Asumarea de sine este o responsabilitate egala cu virtutea de a evolua spre o versiune mai corecta a noastra.
In alta ordine de idei, e un moment de noi inceputuri, de planuri noi si intentii noi, intemeiate fie chiar si pe idei vechi. Nu e un moment de viteza, de impuls, de turatie maxima. Este un moment tacticos, strategic mai degraba, care ne cere pregatiti sa actionam frana de mana daca situatia o cere, pentru a ne asigura ca pornim pe o directie noua sau cel putin reconfigurata fata de cum era pana acum. Asa reusim sa ajungem incet si sigur la concluzii si revelatii din ce in ce mai edificatoare despre cum ar trebui sa se decurga unele lucruri din viata noastra si ne dam sanse de redresare in timp util.
Cu alte cuvinte, avem ocazia sa facem o treaba serioasa, cu toata asumarea, in sfarsit, pentru a construi ceva durabil si concret. Mentalul se poate mobiliza foarte puternic si coopereaza la desavarsirea planurilor noi sau a celor vechi pe cale sa devina realitate cu voia noastra. Puterea gandului lucreaza intens si ne poate ajuta, strict in sensul constructiv.

Ce anume ma determina sa schimb ceva in ceea ce fac pentru a continua mai bine ceea ce am de facut?
Cum merg mai departe cu ceea ce am de facut?
Care sunt acele schimbari pe care trebuie sa le fac pentru mine pentru viitor?
Cat de corect ma autoevaluez in ceea ce fac?
Imi dau importanta si valoarea cuvenita pentru a reusi ceea ce mi-am propus?

Acestea ar fi cateva intrebari care descriu noutatea a ceea de suntem deja ;-)

De Luna Noua, o luna frumoasa si productiva va doresc!:-)


--------------------------------------------------

Susan Seddon Boulet
În data de 10 ianuarie 2016, la ora 03.30 (ora României), Soarele şi Luna îşi dau întâlnire în semnul zodical al Capricornului. Prima Lună Nouă din acest an vine cu un puternic impuls de (auto) transformare: Pluto în conjuncţie cu cele două Luminarii şi Ascendentul în semnul Scorpionului.
Acum, când vechile structuri colapsează (cuadratura de lungă durată Uranus-Pluto), iată că vieţile fiecăruia dintre noi sunt supuse reexaminării, odată cu această Lună Nouă. Fiecare dintre noi este chemat să pună umărul la construirea unei lumi noi. Pentru că fiecare dintre noi zideşte o cărămidă la fundamentul acestei lumi. Noi suntem creatorii lumii în care trăim. Fie că ne place, fie că nu, lumea exterioară nu este altceva decât proiecţia propriei noastre lumi interioare. Aşa că să ne întrebăm dacă am avut oare curajul să ne uităm în “propria ogradă” înainte de a ne uita în curtea vecinului... 
Este prima Lună Nouă din acest an. Să pornim cu dreptul şi să folosim oportunităţile pe care această Lună Nouă ni le oferă şi să plantăm realităţile “sămânţă” nu doar pentru următoarele 28 de zile, până la următoarea Lună Nouă, ci pentru tot anul ce tocmai a început. Cu răbdare şi cu deplină responsabilizare. Cu înţelepciune, învăţând din lecţiile trecutuluiTrecutul unei văduve este adus la lumină”. Mesaj cheie: “Karma acţiunilor trecute pe măsură ce afectează posibilităţile oferite de un nou ciclu”. (Simbolul Sabian al planetei Saturn)
Ambele planete care reprezintă arhetipuri feminine: Luna şi Venus, intră în contact cu energia Marelui Înţelept, Saturn. Manifestarea cea mai elevată a Divinului feminin este reprezentată de Sophia-Înţelepciunea Divină, care integrează toate celelalte aspecte ale principiului feminin. Mesajul Divinului feminin, dublat de cel al lui Mercur în mişcare retrogradă, aflat în ultimul grad al semnului Capricornului, este acela de a ne reconecta cu înţelepciunea din inima noastră, ascultându-ne vocea interioară: “ştii ce ai de făcut. Ai încredere în Înţelepciunea ta şi ia măsurile corespunzătoare, fără întârziere”. 
Pluto, “agentul alchimic” al transformării, este în conjuncţie cu steaua fixă Vega. Popoarele din antichitate i-au acordat acestei stele o importanţă deosebită: babilonienii o numeau “Mesagerul Luminii”, iar egiptenii o foloseau pentru orientarea cardinală a templelor lor. Acum Pluto, în conjuncţie cu Vega, ne provoacă să ne regăsim Lumina interioară, scânteia Divină din noi. Să ne reamintim cine suntem şi de unde venim. Să ne reamintim “măreţia realizărilor trecute ale Sufletului şi puterea ascendenţei spirituale, puterea durabilă a cunoaşterii oculte şi a Păzitorilor săi”, aşa cum ne dezvăluie Simbolul Sabian al planetei Venus: “Marea Piramidă şi Sfinxul”. Simbolul implică faptul că o asemenea cunoaştere arhetipală rămâne temelia pe care minţile oamenilor pot construi încă formulări solide şi valabile. 
            Marte în domiciliu, în aspect armonios cu Neptun, ne impulsionează să punem mâna la treabă, să ne materializăm visele şi viziunile! Fiecare dintre noi are un vis, haideţi să ni-l realizăm! Căci la temelia fiecărei lumi noi se află un vis, o viziune, aşa cum spunea şi Martin Luther King în discursul său din 1963, “I Have a Dream”: "Visez că într-o zi această naţiune se va ridica şi va îndeplini adevărata menire a crezului său: 'Toţi oamenii sunt egali'. Visez că cei patru copii ai mei vor trăi într-o zi într-o naţiune unde nu vor fi judecaţi după culoarea pielii, ci după caracterul lor. Am acest vis astăzi!”. Şi iată, Barack Obama este astăzi preşedintele Statelor Unite ale Americii... Şi totul a început cu un Vis...
          Simbolul Sabian al Nodului Nord: “Un băiat cu o cădelniţă oficiază lângă preot, la altar”, ne dezvăluie faptul că am intrat în “primul stadiu al participării efective la marele ritual al evoluţiei planetare”. Ştiu, există resemnarea fatidică cum că “nu putem schimba lumea” în care trăim... Dar ghici ce?... Nici nu trebuie să schimbăm lumea! Pentru că ne putem schimba noi! Pentru că noi suntem “lumea”!
 Ceea ce vine să ne reamintească prima Lună Nouă din acest An Nou, este faptul că nu suntem responsabili doar pentru propria noastră existenţă, ci pentru existenţa întregii umanităţi. Iată Simbolul Sabian al Lunii Noi (gradul 19.13 Capricorn): “Un cor ascuns cântă în timpul serviciului religios”. Mesaj cheie: Împlinirea funcţiei creative a individului prin participarea sa la o activitate de grup consacrată realizării transcendente a unităţii”.
Iar implicarea nu trebuie să fie neapărat vizibilă. Mulţi “agenţi invizibili” lucrează în singurătate, operează în tăcere, fără a aştepta recunoştinţă, laude sau recompense, ştiind că munca lor individuală este importantă pe plan global. Da, chiar şi TU poţi fi unul dintre aceşti “agenţi invizibili” ai transformării! Da, TU! TU contezi cu adevărat! TU poţi face o diferenţă în lume!!! Aşa cum spunea Gandhi, “fii TU schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume”! Aşa că haideţi să nu mai pierdem timpul şi să începem chiar ACUM!

“Fie ca Lumina, Dragostea şi Puterea
Să restabilească Planul pe Pamânt.
ŞI FIE CA NOI TOŢI SĂ ÎMPLINIM PARTEA NOASTRĂ!”
(Fragment din Marea Invocaţie)

O Lună Nouă binecuvântată! Aşa să fie şi aşa şi este!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...