"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 21 ianuarie 2016

Influența Lunii asupra vieții terestre

        Impulsurile energiei Lunii ne influențează fluxul sanguin, starea psiho-emoțională și de aici influențele se răsfrâng adeseori asupra vieții prin deciziile pe care le luăm în funcție de starea interioară, astfel că putem spune că Luna este cel mai apropiat corp ceresc cu efecte asupra vieții noastre.
Din vechime, în special în medicina terapeutică, a fost urmarită cu conștiinciozitate știința interdependenței dintre dintre poziția Lunii și modul în care se derulează o boală. Hipocrate, mentorul de bază al medicinii, cunoștea și respecta puterea Lunii îndrumndu-și foarte clar învățăceii: ’’ Nu operați parțile corpului care sunt guvernate de semnul pe care îl străbate Luna’’.
Efectele Lunii asupra vieții terestre și îndeosebi asupra psihicului uman, este puternic percepută mai ales în momentele de Lună Plină și Lună Nouă, când energia suportă modificări bruște; efecte vizibile remarcăm și asupra apei- fluxul și refluxul. iar în cazul operațiilor chirurgicale la Lună în creștere și Lună Plină se observă că hemoragiile sunt mai abundente...dar sunt și alte efecte care nu sunt chiar vizibile dar au o influență subtilă care poate fi observată în timp.
       După impunerea raportului Flexner în lume care a dus o campanie de  ridiculizare a terapiilor ce folosesc remediile Naturii, efect ce a sporit vânzările companiilor Pharmaceutice a căror acționari sunt bancherii (motiv pentru care doar Farmaciile si Bancile sunt păzite de jandarmi),  Germania a păstrat totuși școlile terapeutice astfel că și astăzi există formări profesionale universitare în medicina terapeutică neinvazivă. Cunosc medici în Germania care respectă Calendarul mersului Lunar, cunoscând efectele influențelor acestor energii.
       De asemenea majoritatea centrelor de cosmetică și coafură din Austria și Germania fac programări în funcție de influența Lunii; de exemplu când Luna se află sub influența semnelor favorabile pentru acțiuni asupra podoabei capilare, programul de lucru este prelungit acele zile fiind favorabile tunsului-aranjatului părului, facilitand creșterea, întărirea și înmulțirea firelor de păr, precum și coafura care se aranjează bine. Sau, în zilele defavorabile podoabei capliare, programul de lucru este alocat depilării corporale, fiind zile favorabile acțiunii de îndepărtare a părului de prisos de pe corp, ducând la slăbirea firului de par și în timp chiar la dispariția lui, acestea fiind zile în care se evită tunsul părului și tăierea unghiilor (dat fiind legătura dintre păr și stratul cornos).
       Mai ales femeile care își îngrijesc părul, au observat deseori că nu întodeauna părul aranjat își păstrează forma, sau după depliare firele de par cresc uneori mai repede și parcă mai dese. Asta pentru că nu cunoaștem mai bine efectele energiilor Naturii asupra noastră. În alte zile, energiile Lunare sunt favorabile masajului avand dublu efect de eliminare a blocajelor adunate în ani, alte zile sunt prielnice pentru grădinărit sau de evitat operațiile chirurgicale în anumite zone, și multe alte informații utile care pot fi probate.

Multe calendare vechi se orientau după mersul astrelor și mai ales al Lunii, deoarece forțele comunicate și recomandate de poziția Lunii erau de o importanță mai mare decât cele guvernate de poziția Soarelui. Conform științei antropozofice lăsate în urmă de cercetatorii germani precum Rudolf Steiner, Johanna Paungger, Maria Thun&Matthias Thun, relațiile interplanetare și energiile astrelor influențează dezvoltarea vieții pe Pământ a plantelor, ființelor, anumite părți ale corpului uman cu mediul înconjurător, fluxul apei, grădinăritul, tăierea copacilor, etc. În cărțile Mariei Thun găsim fotografiate exemple concrete de legume plantate în anumite momente ale influenței Lunii. Astfel putem observa din cercetarile dânsei, legume care au fost plantate din același grup de semințe dar la momente/zile diferite (seminte nemodificate genetic), iar la recoltare unele sunt diforme sau mici și crăpate pe când altele plantate în momente favorabile sunt frumoase și apetisante, și bînuisc că și fecundarea ovulelor sunt supuse acelorași influențe energetice. Din păcate carțile dumneaei nu sunt traduse în România încă.
     Când Pământul se rotește în jurul Soarelui, Soarele pe parcursul unui an rămâne aproximativ o lună sub influența uneia dintre cele 12 constelații cosmice – de la Berbec la Pești. Luna se află și ea sub aceleași înfluențe în cele 28 de zile cât durează rotația ei în jurul Pământului, rămânând sun influența fiecarui semn aproximativ 2 zile și jumătate. Fiecare dintre aceste 12 stadii ale Lunii, direcționează spre Pământ 12 forțe energetice diferite, care sunt vizibile în comportamentul oamenilor, al animalelor și plantelor – cărora le influențează viața.
   
Luna are 2 faze principale care se succed la interval de cca 2 săptămâni:

Faza de Lună Nouă:
Atunci când Luna se situează între Pământ și Soare , fața cu care ea este îndreptată spre noi se află în întuneric; Luna se deplasează în sus și în jos odată cu Soarele iar preț de câteva ore nu poate fi văzută deloc și atunci pe Pământ domnește Luna Nouă. Când la Lună Nouă, Soarele și Luna se află în linie dreaptă cu Pământul , atunci Luna acoperă Soarele și pentru o scurtă perioadă de timp, pe anumite zone terestre, are loc Eclipsa de Soare. O forță deosebită își face remarcată acțiunea asupra oamenilor, animalelor și plantelor în orele și zilele de dinainte de Luna Nouă; cei care în această perioadă țin ’’zile de fructe’’ sau postesc,  pot preveni apariția multor afecțiuni, deoarece capacitatea de dezintoxicare a organismului atinge nivelul maxim.Acum Pământul inspiră...

Faza de Lună Plină:
Pe parcursul celor 28 de zile cât Luna face înconjurul Pământului își arată o singură față pe care o putem admira în întreaga sa măreție atunci când este Lună Plină. Ajunsă la acest punct înțelegem că Luna și-a încheiat deja jumătate din călătoria ei în jurul Pământului. În calendar Luna Plină este reprezentată printr-un cerc galben sau alb. Când Pământul se află exact între Soare și Lună, atunci suprafața Lunii este acoperită de umbra Pământului; pe vreme frumoasă în partea Pământului în care este noapte se poate observa acum o ’’eclipsă’’ de Lună prelungită. În orele de dinaintea momentului de Lună Plină, se face simțită asupra oamenilor, animalelor și plantelor o forță deosebită, în care schimbarea de direcție a impulsului lunar de la crescator la descrescător este percepută mai intens decât schimbarea de forțe care are loc în cazul momentului de Lună Nouă, motiv pentru care unii oameni nu pot dormi bine, mai ales daca există perturbării psiho-emoționale profunde ce provin din stress, evenimente din trecut nevindecate. Acum Pământul expiră...

     Între cele două momente importante ale mersului Lunar, există două perioade importante, fiecare având o durată de cca 2 săptămâni:
Luna în creștere-Primul Pătrar- începe imediat după momentul de Lună Nouă: După faza de Lună Nouă, umbra Pământului se mișcă mai departe iar Luna ne apare la început ca o seceră fină care va crește în grosime descoperind suprafața Lunii de la stânga spre dreapta. Își face acum loc Luna în creștere cu influențele ei specifice pe o perioadă de cca 2 săptămâni în care ’’energia crește’’. Tot ceea ce trebuie să asimileze organismul, tot ceea ce-l formează și-l întărește, va avea o dublă forță de acțiune în această perioadă. Pâinea zilnică se transformă acum mai ușor în supragreutate față de perioada când Luna este în scădere. Cu cât Luna crește mai mult cu atât este mai nefavorabilă vindecarea rănilor provocate în acest moment, operațiile nefiind recomandate în această perioadă, deoarece procesul de vindecare va dura mai mult, rămânând deseori cicatrici vizibile. În perioada de Lună în creștere suntem mai energici și punem în acțiune planurile stabilite în perioada de Lună în scădere când suntem mai greu de urnit energetic.

Luna în scădere-Ultimul Pătrar- începe imediat după moment de Lună Plină: După faza de Lună Plină urmează faza de descreștere/scădere- partea întunecată devine vizibilă de la dreapta către stânga, scăderea având o perioadă de aproximativ 14 zile până la faza de Lună Nouă. În perioada Lunii în scădere operațiile reușesc cel mai bine și sunt suportate bine de pacienți. Detoxifierea organismului are loc mult mai eficient, iar rănile făcute acum se vindecă mult mai rapid. În perioada de Lună în scădere, corpul nu va asimila atât de bine alimentele deci nici depunerea de grăsimi nu este favorizată. În perioada Lunii în scădere toate măsurile întreprinse pentru detoxifierea organismului și eliberarea anumitor zone corporale de toxine sunt mai eficiente decât în cazul Lunii în creștere. În perioada de Lună în scădere suntem mai lipsiți de energie, însă putem fi mai analitici față de planurile noastre de viitor pe care le putem iniția începând cu momentul de Lună Nouă când Luna începe să crească.

Cei care au profil pe Facebook pot urmări postările despre anumite faze prin care Luna trece:

Sau în varianta tiparită accesând:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...