"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 6 octombrie 2015

Nu stim absolut nimic, nici macar despre rahat

Un barbat a prins loc langa o fetita in avion. Micuta calatorea singura, urmand ca la aterizare sa o astepte unul dintre parinti.

Un barbat ateu a fost asezat langa o fetita in avion. El ura zborurile, asa ca pentru a a se mai linisti, s-a intors la fetita si a intrebat-o:

“Ce faci? Vrei sa vorbim? Zborurile lungi trec mult mai usor daca intri in conversatie cu cineva.”
Fetita, care tocmai incepuse sa citeasca din cartea ei, a ridicat privirea catre strainul de langa ea: “Despre ce ai vrea sa vorbim?” – a intrebat ea.
“Oh, nu stiu…” – a raspuns barbatul. “Ce zici de asta: de ce spunem ca exista Dumnezeu, Rai si nici iad.. sau viata dupa moarte? Toate acestea sunt o inventie a omenirii.” – a continuat el.
“Bine!” – a spus fetita zambind. “Insa inainte de a discuta despre asta, vreau sa imi raspundeti la o intrebare.”
“Da, sigur.” – a zis barbatul.

“Calul, berbecul si vaca sunt erbivori. Da?! Atunci, spuneti-mi, de ce calul are excrementele in forma de bila… vaca in forma de placinta… si berbecul in forma de masline?” – a intrebat fetita.
Dintr-o data, barbatul a devenit foarte serios: “Sa stii ca nu m-am gandit niciodata la asta…” – a spus el, cazand pe ganduri.
“Pai, vedeti, domnule… nu stiti absolut nimic, nici macar despre rahat… si vreti sa vorbim despre Dumnezeu.” – a fost replica fetitei. Apoi micuta s-a intors la cartea sa.

de pe fb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...