"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 10 septembrie 2015

Ultima lectie a lui Wayne Dyer

Nu mai e printre noi... Ultima lectie a lui Wayne Dyer

Wayne Dyer a fost cel mai iubit speaker motivational din lume. Stirea ca Dyer ne-a parasit, la varsta de 75 de ani, mergand spre alte dimensiuni ale spiritului, s-a raspandit cu repeziciune.

„Wayne si-a parasit trupul, murind peste noapte. El mereu spunea ca e nerabdator cu privire la noile aventuri ce il asteapta si ca nu ii este frica de moarte. Inimile noastre sunt frante, dar zambim gandindu-ne cat de mult se va bucura de cealalta parte.” – a fost mesajul pe care familia lui Wayne Dyer l-a postat pe Facebook, in data de 30 august.
Datorita unor oameni ca Wayne Dyer, lumea este cu siguranta, un loc mai bun...

Wayne Dyer

Foto: Wayne Dyer la conferinta I cand Do It/ Flickr/ steve loya
Dr. Wayne Dyer (1940 - 2015) a fost un psiholog, educator si scriitor american. In 1976 a publicat cartea Zonele tale eronate (Your Erroneous Zones) care s-a vandut in peste 30 milioane de exemplare. Este unul dintre cei mai celebri autori si conferentiari americani pe teme „motivationale”. De altfel, multa lume il considera „parintele motivatiei” si totodata initiatorul miscarii de „self-development” sau „self-empowerment” (autodezvoltare psihologica) din SUA. (via Wikipedia)

Ultima lectie a lui Wayne Dyer

Ultima lectie pe care Wayne Dyer a postat-o pe Facebook este un mesaj despre iubire.

Ma pregateam sa vorbesc la conferinta "I Can Do It" si am decis sa iau o portocala pe scena cu mine ca si exemplificare pentru conferinta. Am deschis conversatia cu ajutorul unui tanar de aproximativ 12 ani care statea in primul rand.
"Daca am sa storc portocala aceasta cat de mult voi putea, ce va iesi?”, l-am intrebat.
S-a uitat la mine ca si cand as fi fost putin dus si mi-a zis: „Suc, desigur.”
"Crezi ca suc de mere ar putea sa iasa din ea?"
"Nu! A ras"
"Dar suc de grapefuit?"
"Nu."
"Ce va iesi?"
"Suc de portocale, desigur."
"De ce? De ce atunci cand storci o portocala iese suc de portocale?"
„Pai, fiindca este o portocala inauntru.”
Am dat din cap. „Sa presupunem ca aceasta portocala, esti tu. Si cineva te stoarce, pune presiune asupra ta, iti spune ceva ce nu iti place, te jigneste. Si din tine iese manie, ura, amaraciune, teama. De ce? Raspunsul, asa cum ne-a spus tanarul nostru prieten, este datorita a ceea ce este inauntru.
Este una dintre cele mai importante lectii ale vietii. Ce se intampla atunci cand viata te stoarce? Cand cineva te raneste sau te jigneste? Daca manie, durere si frica ies, este pentru ca acestea sunt inauntrul tau. Nu conteaza cine te stoarce – poate fi mama, fratele, pot fi copiii, seful, guvernul. Daca cineva spune ceva ce tie nu iti place, ceea ce iese din tine este ceea ce este inauntru. Iar ceea ce este inauntru depinde de tine, este alegerea ta.
Cand cineva pune presiune si cand din tine iese altceva decat iubire, este pentru ca tu ai lasat sa fie altceva. Odata ce scoti aceste lucruri negative pe care nu le doresti in viata ta si le inlocuiesti cu iubire, vei vedea cum viata ta va deveni mult mai buna.
Multumesc, micul meu prieten, iata o portocala pentru tine!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...