"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 3 mai 2015

Luna Plina in Scorpion, 4 mai 2015. Purificare si renastere








Luna Plina in Scorpion are loc la 13 grade, in ziua de 4 mai.
Sapand in misterele adanci ale inimii si simtind reprezinta una dintre temele-cheie, odata cu investigarea a ceea ce inhiba exprimarea emotiilor profunde. Semnul Scorpionului ne conecteaza pe toti cu elementul apei, cu fluxul si reluxul, cu fertilitatea si sensibilitatea. Toate acestea se potrivesc de minune, tinand cont ca Luna Plina simbolizeaza potentialul intensificarii emotiilor pentru recunoastere si eliberare.
Odata cu faza de Luna Plina, Soarele este in Taur (simbolizand valorile si pragmatismul), in timp ce Luna este in Scorpion (creativa si intensa din punct de vedere emotional). Atat Soarele, cat si Luna trebuie sa gaseasca acea cale de mijloc, o cale in care sa conlucreze fara sincope. Cu toate acesea, acum este destul de usor sa cadem prada obsesiilor sau tendintelor obsesive, ca modalitate de a fugi de emotiile carora trebuie sa le facem fata in perioada urmatoare.

Jupiter in Leu aduce un plus simbolic de putere Lunii Pline in Scorpion, creand ceea ce este cunoscut ca un aspect de trigon in aceasta faza. Aceasta ar putea aduce o provocare tensionata pentru toti, in functie de modul in care fiecare lucreaza cu energiile. Daca aveti planete ale semnelor fixe situate in gradele 10 si 16 pe harta natala (Taur, Scorpion, Varsator sau Leu), este posibil sa simtiti aceasta presiune mai intens. Toate semnele vor observa temele-cheie. Valuri de emotie si tensiuni s-ar putea sa apara prin presiune, creand mediul perfect pentru eliberare.

Iata cateva intrebari pe care ati putea sa vi le puneti in aceasta perioada:
„Esti dispus(a) sa permiti Sinelui tau superior sa te ajute si sa te ghideze pentru a-ti vindeca, transforma si intelege experienta/situatia?”;
„Esti dispus(a) sa te eliberezi de atasamentul fata de o anumita poveste sau de o anumita perceptie pentru ca schimbarea emotionala sa aiba loc, iar iubirea sa fie simtita din nou?”;
„Ce anume esti dispus sa faci pentru a ajuta chakra inimii, astfel incat centrul tau de energie sa se vindece la nivel profund si complet iar increderea sa creasca?”.

Orice are nevoie cel mai mult de atentia ta va fi acolo, simtindu-se intens si aruncandu-ti o privire scrutatoare. De asemenea, este util sa aruncam o privire la ce sau unde anume cautam cel mai mult si, mai ales, daca acestea ne ofera echilibru sau, dimpotriva, daca ne scoate din starea de echilibru. S-ar putea sa descoperiti ceva ce s-a ascuns pana acum, precum un obicei nesanatos, o teama profunda, lipsa de iubire, credinte/perceptii limitative. Acesta este momentul pentru a da la o parte toate straturile, astfel incat sa vedem adevarul pe care sa il traim in iubire.

Unii dintre noi ar putea sa simta valuri inalte si joase de emotie sau cascade de lacrimi de durere ce se transforma in bucurie pura, odata ce curg. Legarea in mod cronic de problemele emotionale ar putea sa scoata la suprafata (nu sa creeze) si mai multa durere. Dar, in acelasi timp, vom fi incurajati sa mergem si mai profund pentru vindecare si eliberare, astfel incat creativitatea in exprimare sa isi atinga potentialul.

Rigiditatea si incapatanarea nu vor vindeca si imbunatati fluxul energetic sau emotional, ci doar vor crea un regres sau o stagnare, asemeni unui blocaj in trafic la ora de varf. Este posibil ca egourile sa se ciocneasca, in tendinta de a controla sau de a acapara, din frica de schimbare. Rani vechi s-ar putea sa fie redeschise, marite, pentru o vindecare specifica sub lumina lunii, sub iluminare. Sa nu uitam de acest aspect atat de bogat si de intelepciunea ce se regaseste intr-o rana si nici de disponibilitatea de a ierta si a elibera, pentru a merge mai departe in iubire profunda si libertate.

Fiti dispusi sa va eliberati. Fiti dispusi sa va vindecati. Fiti dispusi sa iesiti din extreme, in favoarea unei stare de echilibru in iubire. Fiti dispusi sa nu mai fiti atat de atasati de bine si rau. Fiti dispusi sa va mutati intr-o stare de fericire si bucurii intense.

Influenta si simbolismul spiritual al lui Neptun in Pesti in sextil cu Soarele in Taur si Luna in Scorpion se poate simti acum prin alegerea de a medita, de a folosi energiile vindecatoare plimbarile in natura pot ajuta foarte mult in aceasta perioada. Exista o usurinta si un flux ce se pot simti daca transcendem limitarile si atingem o perspectiva ma inalta si un spatiu mai inalt al inimii. Compasiunea, pacea, iertarea, spunerea adevarului propriu si iubirea blanda sunt calitati-cheie de demonstrat.

Tranzitul lui Pluto in Capricorn in conexiune larga cu Luna Plina in Scorpion sugereaza o energie puternica ce ofera sprijin in energia de a fi matur, rabdator si capabil sa gestionam orice se va ivi. De asemenea, simbolizeaza usurinta in regenerare si eliberare de ceea ce nu mai are valoare sau nu mai este de folos in vietile noastre.

Ceea ce se intampla acum cu Mercur in Gemeni in opozitie cu Saturn in Sagetator retrograd este posibil sa nasca interactiuni cu ceilalti care sa ne ridice provocari la nivel de idei sau ne poate revela unde anume trebuie sa ne intarim credinta, in loc sa fim distrasi/imprastiati mental. Stati in liniste pentru a contempla si regrupati-va inainte de a lua orice decizie majora sau de a da un raspuns. Cineva sau ceva s-ar putea sa va provoace in a va ridica peste modul de gandire dual de bine-rau, corect-gresit. Fiti clari si rabdatori in modul in care comunicati si transmiteti ideile voastre. Spuneti doar ceea ce doriti sa transmiteti si eliminati excesele.
Luna Plina in Scorpion ne ofera aceatsa oportunitate incredibila de a ne curata si de a renaste. Intrati profund in experienta, simtiti-va emotiile si fiti martori ai frumusetii iubirii adevarate.

Intentie sugerata: „Sunt dispus(a) sa ma eliberez si sa permit renasterea”.

Dipali Desai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...