"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 24 februarie 2015

Valoarea ființelor și a lucrurilor – criterii pentru a le judeca


Omraam Mikhael Aivanhov

Gândul zilei de joi 5 februarie 2015

“Mulți oameni pretind că nu ne putem pronunța cu certitudine asupra valorii ființelor și a lucrurilor. Există totuși niște criterii. Care? Cineva vă arată o pâine, spunându-vă: „Este excelentă, ea îți va da niște forțe.” O luați, o mâncați, apoi aveți niște colici: înseamnă că acea pâine nu a fost bună, a fost făcută cu un produs de o proastă calitate, aveți dovada și nu trebuie să o mai mâncați. Altcineva vă aduce o altă pâine, și după ce ați gustat din ea, vă simțiți revigorați. Este dovada că pâinea sa este bună, cel care a făcut-o a folosit cele mai bune grăunțe.
La fel se întâmplă în toate domeniile. Cineva vă expune o filosofie, spunându-vă că este cea mai bună, că trebuie să o adoptați… Ei bine, faceți o mică verificare. Dacă începeți să vedeți mai limpede datorită ei, dacă simțiți mai multă iubire, mai mult elan, mai multă inspirație în inima voastră, dacă voința vă devine mai puternică pentru a lucra și a rezolva problemele, acceptați această filosofie. Chiar dacă vă este prezentată de un vagabond sau de un proscris, ea este excelentă, aveți deja dovada.”
Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...