"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

marți, 6 ianuarie 2015

Mesajul zilei

ॐღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ“Învățați și obișnuiți-vă să vorbiți cu iubire și blândețe, nu numai oamenilor ci și animalelor, plantelor, florilor, păsărilor, copacilor, întregii naturi, căci acesta este un obicei divin. Cel ce știe să rostească vorbe care inspiră, care dau viață posedă, prin gura lui o baghetă magică; el nu spune niciodată degeaba acele cuvinte. Căci, întotdeauna în natură este prezent unul din cele patru elemente, pământ, apă, aer, foc, așteptând atent să îmbrace tot ceea ce omul a exprimat. Se poate ca vorbele rostite să se împlinească foarte departe de cel care a pus semințele, dar fiți convinși că ele se împlinesc întotdeauna. La fel cum vântul poartă semințele și le seamănă în depărtare, tot așa cuvintele voastre frumoase își vor lua zborul și vor produce, departe de ochii voștri, rezultate minunate.
Dacă ați învățat să vă stăpâniți gândurile și sentimentele, să atingeți o stare de armonie, de puritate, de lumină, vorbele voastre vor produce vibrații care vor acționa benefic asupra întregii naturi.
Aivanhov

--------------

ॐღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷAdevărata libertate este mult dincolo de corp şi minte.
Este liberă de limitările corpului
şi liberă de gândurile neliniştitei minţi.
Trăiţi experienţa a cine sunteţi
şi atunci veţi şti ce este adevărata libertate!
Sri Vasudeva

--------------------

ॐღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ“Există un loc în noi unde nu este boală,
durere,
singurătate,
supărare,
depresie,
frică sau îmbătrânire,
ci numai pace,
dragoste şi bucurie.
În acest loc al nelimitării este posibil să împlinim toate lucrurile.
Acesta este eternul sine lăuntric.
Adevărată bucurie a vieţii vine când puteţi trăi în acest loc tot timpul.”
- Sri Vasudeva


-----------------------

ॐღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ“Dacă așteptați întotdeauna să fiți iubiți , nu veți fi niciodată fericiți, pentru că contați pe lucruri foarte nesigure. Într-un moment veți fi iubiți, dar în momentul următor nu se știe ce se va întâmpla. Nu trebuie sa contati pe iubirea celorlalti . Ea poate va veni, bineînțeles poate veni chiar neîncetat, și dacă vine este binevenită, dar nu trebuie să contați pe asta.
De aceea va spun ” vreți să fiți fericiți? Nu cereți să fiți iubiți, dar voi iubiți, zi și noapte, și veți fi fericiți fără încetare. Poate într-o zi veți întâlni o dragoste formidabilă… Da, de ce nu?” Aceasta poate veni, dar n-o așteptați.
Iată cum am rezolvat eu problemele: eu contez pe dragostea mea, vreau să iubesc și dacă ceilalți nu vor să iubească, este treaba lor, ei vor fi nefericiți, dar eu sunt fericit. și iată problema rezolvată.”
O.M. Aivanhov

------------
ॐღೋƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ„Realizarea nu este un lucru exterior, ea este conştientizarea Sinelui. Tu nu poţi trăi fără Sine. Sinele este întotdeauna realizat. Dar tu te încăpăţânezi să nu îl recunoşti.”
Ramana Maharishi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...