"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 8 ianuarie 2015

ELEMENTE


"Tot ce există pe pământ a existat mai întâi în stare eterică în soare. Cele patru elemente s-au format de fapt prin nişte condensări succesive. La început a existat focul. Din foc s-a format aerul, din aer s-a format apa, iar din apă, pământul. Or, soarele este una din numeroasele forme de foc, iar în el se găsesc în stare subtilă toate elementele ce au constituit pământul nostru şi celelalte planete. Ele s-au condensat, îndepărtându-se de el.
Tot ce există pe pământ ca substanţe minerale sau vegetale există deja în stare subtilă, eterică, în soare. Problema ce ni se pune nouă este de a găsi cum, concentrându-ne asupra soarelui, putem capta în puritatea lor originară toate aceste substanțe de care avem nevoie pentru dezvoltarea noastră fizică, psihică și spirituală. Cel care le caută numai în lumea de jos, în planul fizic, fără să facă nici un efort de a se înălța, nu câștigă nimic în planul spiritual. Să înfăptuiască însă o lucrare cu ajutorul gândului pentru a căuta aceste elemente la izvor și va primi hrana zeilor: ambrozia."

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...