"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 29 octombrie 2014

Ingerii Elementelor (Pamant, Apa, Foc, Aer, Eter)

Îngerii Elementelor guvernează toate nivelele Manifestării de la cele subtile la cea fizică.
Îngerii Elementelor aduc armonia divină în Macrocosmos şi în microcosmosul fiinţei umane.
Referiri la Îngerii Elementelor găsim în diferite tradiţii spirituale, în tradiţia creştină, gnosticism, hinduism, alchimie, tradiţiile nordice, tradiţiile populare.


 

Fiecare dintre cele cinci elemente, Pământ, Apă, Foc, Aer, Eter este o categorie a existenţei Macrocosmice, o modalitate specifică de existenţă subtilă. 
Referiri la cele cinci elemente găsim în tradiţia creştină, ebraică, hindusă, tradiţia greacă – la filozofii Anaximene şi Anaximandru, tradiţiile populare, în alchimia occidentală şi orientală, în astrologie.
Fiecare fiinţă umană are o anumită predominanţă a unui anumit Element din cele cinci Elemente fundamentale. 
Cunoscând aceste aspecte, le putem folosi atât pentru a ne autocunoaşte şi transforma invocând Îngerii Elementelor, cerând ajutorul Îngerilor Elementelor, cât şi pentru a-i cunoaşte şi înţelege mai bine pe ceilalţi oameni. 
Fiecare dintre cele cinci Elemente (Pământ, Apă, Foc, Aer, Eter) este guvernat de o anumită categorie de Îngeri, respectiv, Îngerii Pământului, Îngerii Apei, Îngerii Focului, Îngerii Aerului, Îngerii Eterului.
Invocând Îngerii Elementelor, cerându-le cu umilinţă, sinceritate, iubire şi credinţă ajutorul, aprofundând comuniunea cu Ei atingem starea de armonie şi echilibru cu cele cinci Elemente în fiinţa noastră şi în mediul înconjurător, le integrăm armonios în universul nostru lăuntric şi ne integrăm armonios în Macrocosmos.

 

Mesaj de la Domnul Elementelor

În Scoţia, la Findhorn, clarvăzătoarea Dorothy Maclean, a primit numeroase mesaje de la îngeri. 

Iată un mesaj de la "Domnul Elementelor", Îngerul care stăpâneşte manifestarea Vântului, a Soarelui, a Pământului, a Apei - o invitaţie făcută omului pentru a se integra din nou armonios în natură înţelegând că este parte din aceasta şi ţinând cont că separarea de ea nu are nici un sens pentru că totul face parte din Dumnezeu: 
"Voi sunteţi fiii elementelor, sunteţi construiţi din elementele din care faceţi parte. Lumea şi corpurile voastre au fost create pentru ca să puteţi experimenta şi exprima fericirea Creatorului în infinitele Sale manifestări. Omul se distruge pe sine însuşi pentru că se simte separat. Dar cum este posibil să vă simţiţi izolaţi? Nu ştiţi că vântul face parte din voi, că soarele se dăruie vouă cu fiecare rază a sa şi este o parte din fiinţa voastră? Nu ştiaţi că voi veniţi din apă, că apa vă uneşte pe toţi şi că voi nu puteţi trăi fără a respira aerul? Cum puteţi fi atât de obtuzi şi să nu ştiţi că toată conştiinţa Pământulul participă la suferinţele fiecărui individ în parte? Că această conştiinţă exaltă la bucuria fiecărei fiinţe şi participă la ea? Acest principiu. al unităţii este exprimat şi reprezentat pretutindeni. Noi dorim să subliniem clar acest aspect, faptul că fiinţa voastră este legată inexorabil de întreaga lume şi că voi nu puteţi să maltrataţi Pământul fără a vă face rău vouă înşivă. Unitatea nu există doar pe plan superior, sau interior. Unitatea este globală. Pentru că totul este Creaţia lui Dumnezeu. Este aici şi acum. Cine perturbă proiectul global al Pământului, echilibrul anotimpurilor şi armonia tuturor manifestărilor materiale, perturbă opera sacră şi distruge speranţele legate de viitorul omului. Noi trebuie să continuăm să repetăm aceste lucruri, nu vom obosi niciodată să le facem remarcate. Uneori vă surprinde violenţa elementelor? Ele vor deveni şi mai violente dacă omul nu-şi va transforma atitudinea faţă de aceste adevăruri! lubiţi viaţa, dăruiţi-vă ei. Nu uitaţi că fiecare lucru este o parte integrantă din Creator şi în consecinţă şi o parte din voi..."

sursa 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...