"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 31 iulie 2014

Cuadratura Lună Neagră (Lilith) în Leu – Saturn în Scorpion, august 2014

Unul dintre aspectele importante făcute de Lilith sau Luna Neagră pe parcursul tranzitului său prin Leu (4 martie- 17 noiembrie 2014) este cuadratura cu Saturn din Scorpion. Aspectul la grad perfect se formează pe 1 august 2014, însă putem spune că întreaga lună august este marcată de cuadratura lui Lilith (Lună Neagră) cu Saturn, ambele având tranzite lente. În plus, această cuadratură este însoțită de altele, formate între planete ce tranzitează cele doua zodii și care sporesc tensiunea și efectele concrete ale interacțiunii energiilor specifice lor. Pe de-o parte, vom avea Mercur și Jupiter în Leu, pe de altă parte, Marte în Scorpion, care vin să întărească încleștarea dintre energiile celor două constelații.
Atât Lilith în Leu, cât și Saturn în Scorpion au de-a face cu componente adânc inconștiente ale psihicului, mare parte din ele aparținând inconștientului colectiv. Cuadratura nu face decât să le aducă la „suprafață”, în întâmplări concrete și oameni în carne și oase, a căror natură este sugerată de semnificațiile elementelor ce formează aceste aspecte astrale încordate.
Aș descrie cuadratura formată între Lună Neagră Lilith în Leu și Saturn în Scorpion ca un punct de saturație pentru anumite frustrări legate de lipsuri, austeritate, privațiuni (materiale, afective, sexuale, juridice, de demnitate, culturale, sociale etc). Se caută recunoașterea lor, dar și un fel de compensare, de „despăgubire”. Aceste porniri – în fond, necesități de ordin psihic ce se cer satisfăcute – când există la grupuri sau comunități mai largi (și nu sunt conștientizate) își găsesc „rezolvarea” în persoana unui salvator, a unui erou. Anume, a unuia care rezonează cu nevoile grupurilor. Și dacă revin la cuadraturile formate între Leu și Scorpion, probabil că se vor ivi personaje, la diferite niveluri de putere și de organizare (până la cea transnațională), care vor profita, sub măștile lor de eroi care luptă pentru scopuri nobile în folosul altora, de frustrările și setea de răzbunare a diverselor grupuri de oameni (de la mici grupuri de interese până la popoare întregi).
Luna Neagră sau Lilith în Leu sporește șansele apariției unor personaje foarte charismatice, care impresionează prin teatralitate, dramatism, dar care, în realitate, nu sunt decât într-o luptă personală pentru putere, și încă o putere autocrată. Din ce sau pentru ce se naște o astfel de dorință de putere? Din frustrări și pentru compensare. Cu măștile de care vorbeam și în numele dreptății (fie ea mai concretă sau mai simbolică) sunt posibile (chiar probabile!) acte de o intransigență absolută, indiferent de consecințe. Pe un astfel de aspect astral nu există jumătăți de măsură.
De asemenea, pot avea loc și fenomene extreme în natură. Spre exemplu erupții vulcanice puternice, incendii de vegetație incontrolabile. Se pot întâmpla și explozii de mare amploare prin intervenția directă a omului, accidente în subteran (din acestea au mai fost; de exemplu, cel din Turcia).
Nu exclud, însă, cum am mai scris și în previziunile pentru tranzitul Lunii Negre în Leu și existența unor acte de bravură reală, săvârșite de oameni de autentică onoare. Sper să fie și dintre aceștia. Doar că și ei trebuie să apară tot ca o consecință a conștiinței colective, să rezoneze cu ea. Să vedem ce comunități (sociale, spirituale, religioase, etnice etc) pot da astfel de personaje.
Concluzia este că prin evenimentele create de cuadratura Lună Neagră în Leu – Saturn în Scorpion putem vedea (măcar unii) în ce stadiu de evoluție spirituală suntem. Ne cunoaștem și ne asumăm și părțile negative sau le proiectăm în alții pentru a ne păstra imaginea minunată despre noi înșine?
“The best political, social, and spiritual work we can do is to withdraw the projection of our shadow onto others.” ― C.G. Jung  (“Cea mai buna lucrare politica, sociala si spirituala pe care o putem face este sa extragem proiectia propriei umbre din ceilalti.”)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...