"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

miercuri, 18 iunie 2014

Frica paralizeaza sau reveleaza !

http://astrodeva.wordpress.com/2014/05/20/frica-paralizeaza-sau-reveleaza/
 curaj_categor_450(2)

8-brain-fearIdentificarea cu frica te tine in inertie, lipsit de vitalitate, de Viata! Exista unele frici carora le-am dat asa de multa putere, incat ajung adevarati Tirani, care te pot imobiliza, paraliza.Ele devin stapanii tai. Se rascoala impotriva ta si ajung sa te controleze, sau asta vor sa crezi…
In loc sa fii tu stapanul, ajungi sclavul propriilor tale creatii. Caci fricile nu sunt altceva decat niste energii pe care care modulam altfel, apoi uitam si nu le putem intelege, extrapolandu-le in afara noastra.
Accepta frica asa cum este ea. Nu mai opune rezistenta, nu te mai lupta cu ea…altfel ii dai si mai multa forta si ea creste in marime si intensitate.
Priveste-o, simte-o asa cum este ea…pana in profunzimi…ea fiind o creatie a ta, are o limita, deci un sfarsit. Frica nu exista de sine statatoare, nu are o esenta din care sa izvorasca continuu, doar tu o intretii prin puterea/energia ta psihica. Frica nu exista fara tine! Poti sa-i spui: “Tu nu existi! Esti Creatia mea!”
Permite-i sa se manifeste, amintindu-ti ca tu esti cel care a creat-o, in mod constient, sau inconstient. Permite-i sa iasa din ascunzisurile structurilor tale, in care s-a ascuns pentru a putea vietui…in lumina constiintei tale, unde dispare.
don-miguel-ruiz-apr-fb
Frica are in spatele ei o lectie de invatat, pe care ti-o ofera daca stii sa o vezi asa si atunci frica iti aduce si daruri.Depinde de tine daca culegi darurile din spatele fricii, sau inca explorezi lumea prin intermediul fricii.
Ne este frica de ceea ce nu cunostem, de necunoscut, pentru ca avem frica-credinta ca s-ar putea sa nu-i putem face fata, pentru ca nu stim ce se afla acolo. Putem folosi frica ca pe un explorator al necunoscutului. Prin frica ajungem sa ne cunoastem necunoscutul din noi. Fii prietenul fricii tale si frica iti va deveni ghid spre Necunoscutul din tine! Cu cat faci mai multa pace cu frica ta, cu atat ea iti va arata noi teritorii nebanuite din tine, iti va revela necunoscutul. Accepta necunoscutul, fii tolerant cu el, cu tine, cu frica din tine. Multumeste-i pentru darul pe care ti-l aduce, ti-l reveleaza. Fii recunoscator! Din paralizia pe care poate sa ti-o induca, frica iti poate deveni un prieten – atunci nu ti-e mai frica, o cunosti, ai alchimizat-o, ai incredere in prietenul tau. El te poate ajuta sa te cunosti, pana in cele mai ascunse tenebre ale tale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...