"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Idei universale- Tanpai Rinpoche

Tanpai Rinpoche este un maestru "universal", acceptat de toate religiile lumii, un adept al inimii si iubirii universale, in rugaciunile sale se adreseaza atat zeitatilor indiene, cat si lui IIsus, Fecioarei Maria ca mama a tuturor, lui Allah, lui Iehova, etc.
Pentru el Creatorul si creatia sa sunt Unul, de aceea trebuie sa credem in natura mintii noastre divine. Intregul Cosmos este casa noastra, intreaga omenire este familia noastra.
Corpul uman este un dar divin pretios, o comoara care se imbogateste de-a lungul mai multor vieti si pe care trebuie sa o folosim pentru a obtine beatitudinea iluminarii. Omul trebuie sa se asigure ca-si foloseste toate calitatile si oportunitatile oferite de viata pentru a se dezvolta, spre libertatea si pacea interioara.
Natura mintii umane este spatiul nostru interior, mult mai profund decat spatiul exterior, este dincolo de toate si este totul. Natura mintii noastre trebuie purificata, trebuie sa scapam de otrava interioara a egoismului, ignoranta ne tine blocati in intuneric. Ne-am nascut intr-un corp ca natura a mintii noastre, ca proiectie a karmei proprii, fiecare isi traieste viata si moare in natura mintii lui. Natura divina a trupului si a mintii sunt acelasi adevar, aceeasi esenta. Natura mintii este totul, dar in acelasi timp si dincolo de tot.
Cauzele bolilor sunt: ignoranta, dorintele si furia. Scapand de acestea, corpul fizic se va vindeca de la sine. Majoritatea bolilor vin, de ex, din dorinta de a manca prea mult si nesanatos.
Din 100 de lucruri pe care ar trebui sa le faci, alege 10 si din cele 10 fa-l pe cel ce are motivatia iubirii si a pacii.
Ne nastem cu mainile goale si "plecam" cu mainile goale.

Iata cum se incheie rugaciunile maestrului:
- Fie sa zguduim intregul univers si sa oprim cercul suferintelor si al fricii tuturor fiintelor simtitoare. Fie sa obtinem aceasta reusita perfecta!
- Fie sa transformam cele trei lumi ale cercului existentei amagitoare in taramul pur al pacii, unde fiecare urmeaza tehnica divina a iluminarii. Fie sa obtinem aceasta reusita perfecta!
- Fie ca toate fiintele simtitoare, fara lipsa niciuneia, sa realizeze eliberarea perfecta, reusita suprema!
- Fie sa realizam spatiul atotputernic al iluminarii si mareata beatitudine a corpului de curcubeu. Fie sa obtinem aceasta reusita perfecta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...