"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 21 decembrie 2013

VENUS IN CAPRICORN IN MERS APARENT RETROGRAD –21 DECEMBRIE, ORA 23:54- 31 IANUARIE 2013- “ UN ZBOR PERICULOS ”

VENUS IN CAPRICORN IN MERS APARENT RETROGRAD –21 DECEMBRIE, ORA 23:54- 31 IANUARIE 2013- “ UN ZBOR PERICULOS ”

Posted by: Adriana In: Astrologie
VENUS
“Tristan: Ai avut dreptate. Nu stiu daca viata este mai buna decat moartea. Dar iubirea a fost mai buna decat amandoua.”
Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani ; in anul 2005, planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda in data de 24 decembrie de pe gradul 1:27 Varsator si a revenit in mers direct pe 3 februarie 2005  gradul 16 Capricorn, in anul 2013, planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograde in data de 21 decembrie 2013 pe gradul 28:58 Capricorn si va reveni in mers direct pe gradul 13 :33Capricorn. Este  o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala  dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta, se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt, inceput in urma cu 8 ani, este o reinviere a proceselor incepute in acea perioada, sunt verificate rezultatele incomplete sau adormite din acea perioada. Ciclul de retrogradare a lui Venus descrie pe cer o stea cu cinci colturi-o pentagrama ( cinci retrogradari intr-un ciclu de 8 ani) care seamana in acelasi timp cu o mandala Lotus, centrul mandalei fiind Pamantul, locul unde noi trebuie sa obtinem cunoastere, integritate, armonie si iubire, sa invatam sa dam valoare dorintelor noastre. Pentagrama – o stea cu cinci colturi este un simbol al aspiratiilor inalte, educatiei si practicilor  spirituale, cele cinci colturi sunt reprezentative pentru om: capul, doua brate intinse, trunchiul si doua picioare putin indepartate. Cinci este mijlocul lumii, este un punct de intalnire dintre cer si pamant, este un numar spiritual creativ, exprima sensibilitate, placeri sexuale si corporale, este cifra celor cinci simturi. Dar cinci este si o cifra a instabilitatii, a omului schimbator, al riscului si aventurii, dorinte de toate felurile, atragere de tot si de toate, nevoie permanenta de ceva nou.
Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani , cu ce a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, nuantele si subtilitatile sunt adesea distorsionate dar pline de semnificatie. Marea problema a lui Venus retrograd este legata de valorile false sau adevarate, de lumini si umbre  frecvente in relatii, vorbim aici de dualismul planetei Venus.Venus guverneaza legea atractiei, cea care te face sa atragi sau sa te simti atras de cineva, de ceva.
venus
Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care zeita dragostei, relatiilor, valorilor financiare si personale devine zeita razboiului , ne va pune fata in fata cu valoarea reala a tuturor relatiilor noastre, fie ca vorbim de o relatie de iubire, de casatorie, de relatia cu munca noastra, cu finantele. Sunt  posibile certuri, discutii aprinse care vor face lumina asupra adevaratei valori a partenerului si a noastra, poate aduce iubirea si iubitul din trecut mai ales daca exista probleme nerezolvate, este un timp in care ni se da sansa sa corectam valorile noastre si sa pastram doar ceea ce este benefic pentru noi. Poate fi un timp al divorturilor, separarilor , poate fi un noroc in reinodarea unei iubiri cu un  suflet pereche, putem vorbi de provocari in realitatea economica, provocari si dureri legate de chestiunile financiare.  Venus devine o oglinda (simbolul lui Venus seamana mult cu o oglinda) in viata voastra, tot ce vedeti in aceasta oglinda trebuie re-examinat, re-definit ca valoare.
Venus guverneaza Taurul si Balanta, deci vorbeste despre valorile proprii si relatiile pe care le atragem prin aceste valori. Acuma, este un timp de testare si re-defInire a relatiilor noastre, a valorilor noastre, cum vrei sa iti imbunatatesti valoarea astfel incat sa atragi partenerul dorit.
Venus a intrat in semnul Capricorn in 5 noiembrie 2013 si va sta in acest semn pana in 5 martie 2014. De obicei, Venus sta intr-un semn cam 28-30 zile dar datorita perioadei de retrogradare, in semnul Capricornului va sta destul timp, testandu-ne relatiile de dragoste, prietenie, banii, valorile personale. Venus in Capricoun, un semn guvernat de Saturn este destul de reticenta in relatii, aici iubirea are nevoie de prestigiu social, de o pozitie buna in societate, de avere, de bunuri imobiliare, un partener de succes.
In Capricorn, Venus are prea putin timp pentru fantezii, imaginatie, romantism. Ea se concentreaza pe realitatile vietii iar placerea o gaseste in munca bine facuta , in angajamente serioase si durabile, in securitatea si stabilitatea iubirii. Venus nu are hobby-uri ci are pasiuni iar in Capricorn , pasiunea lui Venus  este cariera, viata sociala, statutul social, angajamente serioase . Cu Venus in Capricorn, revizuirile sunt legate de relatii pe termen lung, afaceri, investitii, cariera, statut social, avere.
Venus intra in miscare retrograda pe 21 decembrie dar perioada de umbra a inceput pe 20 noiembrie devenind mai introspecti.In perioada de retrogradare, energia lui venus devine mai intensa, evenimentele sunt predestinate fara nici un control din partea celor implicati, relatiile pot trece prin perioade “de raceala, teama inexplicabila, piedici”, unele se pot termina. Uneori, trecutul apasa greu in aceasta perioada, cei din trecut pot reaparea, evenimente din trecut se pot reedita, este un timp de revizuire iar pentru asta “obiectul de revizuit”este adus fata in fata cu noi, il vedem in oglinda(Venus). Karma sau vointa universala joaca un rol important in aceasta perioada .
Pe 21 decembrie , Venus retrograd este de mana cu asteroidul 1566 Icarus iar “zborurile periculoase “ definesc urmatoarea perioada.
icarus
In mitologia greaca, Icarus este  fiul lui Daedalus,  ei au fost inchisi de regele Minos dupa ce Daedalus a construit labirintul din Creta in care a fost intemnitat minotaurul  ( jumatate om,jumatate taur ). Principala poveste despre Icarus este incercarea lui de a scapa din Creta cu ajutorul unor aripi din ceara si pene construite de tatal lui. El a ignorat instructiunile, sfaturile date de tatal lui ca in timpul zborului sa nu se apropie prea mult de soare dar nici prea aproape de mare. Coplesit de ameteala zborului, Icarus a uitat de sfaturi si s-a apropiat  prea mult de soare, ceara s-a topit iar el a cazut in mare si a murit
Icarus a ignorat invataturile tatalui lui, el a uitat ca aripile lui au fost construite pentru un scop mai mare (eliberarea lui) si nu pentru placerile de moment, pentru desfatarea lui. Atunci cand Venus se intalneste cu Icarus, iubirea  uita de scopul ei, placerile de moment conduc la zboruri periculoase. Asa cum Icarus a uitat de sfaturile primite, de scopul zborului lui, Venus retrograd in conjunctie cu Icarus face referirie la relatiile frivole, la acele relatii care si-au ignorat sufletul in favoarea unor placeri grosiere. Cum Venus este in Capricorn, zborul periculos are legatura cu ignorarea unor sfaturi legate de relatiile de lunga durata. Zeii nu sunt milostivi cu orgoliul muritorilor iar urmatoarea perioada poate rupe aripile multor relatii nascute pentru scopuri marunte, pentru satisfacerea orgoliului, egoului, sanctioneaza escapadele amoroase. In acelasi timp, acest moment marcheaza inceputul unei perioade de masuri extreme, sentimente care nu tin cont de nimic, incercari de a scapa din situatii intolerabile, inechitabile, atingerea unor obiective care sunt considerate imposibile.
Icarus pune in lumina o situatie critica (ceva care limiteaza libertatea noastra) si ajutorul primit pentru iesirea din aceasta situatie dar ignorarea unui sfat bun conduce la dezastru. Daca va simtiti limitati, restrictionati, aceasta perioada a lui Venus retrograde va ajuta sa gasiti “ o cale de iesire” dar nu fortati lucrurile. Actiunile necugetate, nesabuite, nepasarea cu privire la consecintele unor actiuni, incapacitatea de a accepta un sfat bun pot conduce la auto-distrugere, deci mare atentie.
icarus-daedalus
Fiecare perioada de retrogradare a unei planete este pentru noi o perioada de re-evaluare a lucrurilor adunate intr-un domeniu din viata noastra si asta in functie de harta natala a fiecaruia. Este un timp  pentru a reflecta la greselile trecutului in materie de iubire, bani, valoare personala , doar asa putem sa nu le mai repetam.
Acest ciclu retrograd este favorabil si pentru compensare unor datorii vechi, poate fi vorba de bani, iertare, scuze.
Deoarece  Venus guverneaza valorile, cumpararea unor bunuri de lux nu este tocmai indicata in urmatoarea perioada,acestea se pot dovedi a fi falsuri, se pot dovedi dezamagitoare.
Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie,nu este cel mai bun timp pentru a face inverstitii  importante, se poate renegocia un contract financiar,un credit bancar, se pot reevalua chestiunile financiare  personale . Venus retrograd ne ajuta sa reparam anumiti pasi gresiti din trecutul nostru, “pasi” facuti alaturi de un iubit intr-o relatie,”pasi” nefacuti intr-o relatie trecuta, pot aparea fosti parteneri mai ales daca au ramas sentimente nespuse ,daca exista regrete fata de persoana respective.
“Mai intai m-a tentat cu
Nesfarsite mangaieri.
La sfarsit m-a ars
Cu durerea si tristetea.
In acest joc de sah
A fost necesar sa ma pierd pe mine
insumi
Ca sa-l cuceresc pe El’ Rumi
Adriana Tudosa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...