"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 22 decembrie 2013

Cele 12 Nopti Sfinte (magice)


La trecerea dintre Craciun si Anul Nou traditiile vorbesc despre cele douasprezece Nopti Sfinte. Ele reprezinta tot atatea porti, pentru cel care cauta cunoasterea superioara cat si pentru cel care zaboveste la trecerea dintre ani asupra vietii sale. In forma concentrata zilele si noptile sfinte dintre ani contin virtutile entitatilor ierarhice ale Macrocosmosului care modeleaza curgerea anului.



Cand se intalneste sufletul omenesc cu Sfanta Treime si cum?


Desi pentru omul de pe strada decurge inconstient, ne intalnim cu principiul Sf. Treimi prin a treia ierarhie: Îngeri, Arhangheli si Arhai. Ne intalnim cu Tatal in ritmul cursului vietii omenesti si anume intre 28 si 42 de ani. Cu Sf. Duh, sufletul omenesc se intalneste in fiecare noapte, in timpul somnului. Iar cu principiul Fiului ne intalnim in ritmul anului, in cele 4 mari sarbatori: Craciunul, Pastele, Sanzienele, Sf. Mihail. În intunericul lumii fizice traieste lumina spirituala…Iar viata luminii din intuneric este sensul sarbatorii crestine. Craciunul este, spiritual vorbind, sarbatoarea marelui Ideal. Cand la slujba de Craciun lumanarile se aprind in intuneric, simbolizeaza adevarul ca atunci cand tot ce este material in om si pe Pamant cade prada mortii, Sufletul triumfator se inalta la o viata luminoasa dupa modelul lui Cristos. Acesta este Idealul. Cand toate puterile vor fi transformate, iar Pamantul va fi incandescent de iubire, atunci Pamantul va fi strabatut cu adevarat de principiul lui
Cristos. De Craciun se leaga perioada celei mai mari treziri spirituale. Dupa ce ne-am pregatit in mod spiritual prin Postul Craciunului si am primit in sufletul nostru cei 4 Îngeri: Albastru, Rosu, Alb, Violet, am retrait Nasterea lui Isus recitind Evangheliile, avem in fata cele 12 Nopti Magice. Cele 13 zile, respectiv 12 Nopti Sfinte, devin prin continutul spiritual, o reflectare a Macrocosmosului, a sublimelor Ierarhii Spirituale. În fiecare din aceste zile si nopti, impregnati fiind de emanatia spirituala a fiecarei zile si nopti in parte, facand din ele o sarbatoare a sufletului nostru, ne putem apropia de sferele cosmice, in care activeaza aceste Ierarhii. Din Macrocosmos, ele se apropie de intelegerea noastra imaginativ-intuitiva si in aceste 12 Nopti are loc o deschidere a insesi “Portilor Cosmosului”. Astfel, omul, o data pe an, are posibilitatea de a arunca o privire meditativa, in Cosmosul Ierarhiilor, in activitatea lor.



Pamantul isi aminteste cum in cursul verii, a trait el insusi in departarile cosmice, in lumea astrelor si a stelelor fixe. Şi daca in cursul verii, Sufletul si Spiritul Pamantului au zabovit in sanul Ierarhiilor Spirituale, iarna, si in mod special in timpul celor 12 Nopti Sfinte, cu ajutorul gandurilor-amintiri trezite, Pamantul da posibilitatea, fortelor Ierarhiilor, sa fie prezente in surpasensibil in sfera Pamantului, spune R.Steiner.

Admirand puzderia de stele stralucitoare in noptile de iarna, stim ca acolo, in coloniile stelare ale Ierarhiilor, se desfasoara o mareata activitate, greu de imaginat pentru constiinta obisnuita. În aceste zile, celor 12 forte zodiacale, 12 forte sfinte ale Universului, ce urzesc viitorul Pamantului, li se asociaza o sublima emantie Sarbatoreasca. În perioada de la Craciun la Boboteaza, acestea radiaza, astfel incat fiecare din aceste zile si nopti devin prin continutul spiritual, o reflectare a entitatilor spirituale. În fiecare din aceste zile si nopti, impregnati fiind de emanatia spirituala ne putem apropia de sferele cosmice, in care activeaza Ierarhiile.


Noi putem trimite in Eterul Cosmic reprezentari-amintiri cu caracter distructiv sau creativ. Gandurile sau faptele create azi, ieri sau de multi ani, sunt fortele amintirii ce actioneaza semnificativ in ambianta curata a Ierarhiilor, ce lucreaza la viitorul devenirii umane. Ele au o mare importanta in structura karmei personale, a karmei de grup, a poporului in care traim, si a Karmei Universale.

Va invit intre 25 Decembrie şi 6 Ianuarie are loc o revărsare pe Pământ a luminii spirituale din cele 13 zile, respectiv 12 Nopţi Sfinte, a căror semnificaţie şi importanţă este destul de puţin cunoscută. 

In fiecare zi vom meditata pe zodia care corespunde zilei si vom invoca Geniile Planetare respectivei zodii.

Pentru inscriere va invit sa trimiteti un mail: nagymelinda3@yahoo.com.
Investitie 70 lei. 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...