"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 19 aprilie 2013

Ati ales sa fiti cine sunteti


"In calitate de mari Dumnezei, creatori ce sunteti, cine credeti ca v-a creat viata?
Credeti ca o fiinta suprema sau forte din exteriorul vostru v-a controlat existenta?

Voi sunteti total responsabili pentru orice ati facut, ati fost sau experimentat vreodata.
Voi ce aveti puterea de a crea maretia stelelor, v-ati creat fiecare clipa si fiecare eveniment din viata.
Voi ati ales sa fiti cine sunteti.
Voi ati creat felul in care aratati.
Voi ati proiectat felul in care va duceti viata, creindu-va propriul destin. Aceasta este incercarea si privilegiul, daca vreti, de a fi Dumnezeu/om.
Va creati viata prin intermediul propriilor procese de gandire, prin felul in care ganditi.
Veti simti fiecare gand - iar tot ceea ce simtiti se materializeaza pentru a crea conditiile vietii voastre.

Ganditi-va la urmatoarele: nu e nevoie decat de o clipa pentru a va imagina fericirea si intreg corpul se simte fericit. Aveti nevoie doar de o clipa pentru a juca rolul unei creaturi jalnice pe care nimeni nu o doreste - si deja veti incepe sa va autocompatimiti. E nevoie doar de o clipa pentru a inceta sa mai plangeti si pentru a rade cu bucurie. Numai o clipa este necesara pentru a inceta sa mai judecati si pentru a incepe sa simtiti frumusetea tuturor lucrurilor.
Si cine face toate astea? Voi.
Iar, in timp ce ati creat aceste sentimente in interiorul fiintei voastre, ati observat ca s-a schimbat ceva in jur?Nu. Dar tot ceea ce sunteti voi s-a schimbat.
Sunteti exact ceea ce ganditi. Tot ce ganditi se va materializa in viata voastra. Daca va ganditi la o fantezie erotica, fiinta voastra va fi ispitita. Daca va ganditi la suferinta, veti avea parte de suferinta. Daca va ganditi la nefericire, o veti avea. Dar daca va ganditi la bucurie - bucurie veti avea. Daca meditati asupra geniului, acesta va aparea instantaneu.
Cum va creati viitorul? Prin gand.
Toate zilele de maine sunt proiectate prin gandurile voastre, chiar in aceasta zi, caci fiecare gand pe care il aveti - fiecare fantezie, oricare ar fi scopul ei emotional - creeaza in corp un sentiment, care este inregistrat in suflet. acel sentiment fixeaza apoi un precedent pentru conditiile din viata noastra, caci va atrage circumstante ce vor crea si se vor potrivi cu aceleasi sentimente care v-au fost inregistrate in suflet. Intelegeti ca fiecare cuvant pe care il rostiti va creaza zilelele ce vor urma, caci vorbele nu sunt decat sunete ce exprima sentimentele din suflet, care au fost nascute prin gand.
Credeti ca lucrurile vi se intampla accidental? Nu acesta este adevarul, asa cum este el cunoscut. In aceasta Imparatie, nu exista lucruri precum accidente si coincidente. si nimeni nu este o victima a vointei sau a planurilor altcuiva. Tot ce vi se intampla in viata, ati gandit si ati simtit; fie ca ati privit acele lucruri ca posibilitati sau temeri, fie ca cineva v-a spus ca asa se va intampla, iar voi ati acceptat asta ca pe un adevar.
Tot ce se intampla se intampla ca act voit, predestinat prin gand si emotie.TOTUL. Tot ce ati gandit vreodata - fiecare fantezie si toate lucrurile pe care le-ati spus - toate s-au petrecut sau asteapta sa se petreaca.
Cum credeti ca este creat totul?
Este creat prin gand. Gandul este adevaratul datator de viata vesnica, ce nu poate fi distrusa, iar voi v-ati folosit de acest proces de a gandi ca sa va dati viata - caci gandul reprezinta legatura pe care o aveti cu mintea lui Dumnezeu.
Timp de milenii, diferite entitati au incercat sa va invete acest adevar prin parabole, cantece, scrieri, dar majoritatea dintre voi ati refuzat sa-l intelegeti, deoarece putini v-ati dorit sa purtati pe umeri reposabilitatea propriilor vieti. Dar modul in care functioneaza aceasta imparatie spune ca tot ceea ce ganditi - fiecare atitudine pe care o aveti fata de voi insiva si fata de viata - se va materializa, de la cele mai josnice si oribile lucruri pana la cele mai sublime si alese, caci numai voi cunoasteti diferenta. Asadar primiti ceea ce afirmati. Sunteti ceea ce ganditi. Sunteti ceea ce hotarati sa fiti.
Cu cat va ganditi mai putin la voi insiva, cu atat va minimalizati singuri. Cu cat va subestimati mai mult inteligenta, cu atat veti deveni mai imbecili. Cu cat va subestimati mai mult frumusetea, cu atat deveniti mai uarati. Cu cat veti considera ca sunteti mai saraci, cu atat veti deveni mai amarati, caci astfel ati predestinat sa fie.
Contemplati cat de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru voi, o dragoste care va permite sa fiti si sa creati orice doriti, care nu va judeca niciodata. Contemplati dragostea care v-o poarta, astfel incat sa se materializeze prin fiecare gand pe care il aveti si prin fiecare cuvant pe care il rostiti.
Contemplati-o."

Deci cine este creatorul vietii voastre? Voi.
Cine v-a proiectat viata? Voi. Tot ceea ce sunteti si ati experimentat, ati creat prin propria gandire colectiva, prin gand - care este Dumnezeu. Ati acceptat in viata doar ceea ce ati vrut sa acceptati si ati experimentat viata conform valorilor acceptate de voi. Voi sunteti cei care hotarati ce este bine pentru fiinta voastra, ce trebuie sa acceptati, ce vreti sa experimentati.Voi sunteti cei care decideti prin propria gandire.

Nu sunteti sclavul, servitorul sau marioneta vreunei zeitati care va priveste in timp ce va luptati cu viata. Voi traiti o viata uimitoare, o viata de libertate. Fiecare dintre voi detine un liber arbitru prin care poate accepta si imbratisa orice gand pe care sa il aleaga - si cu aceasta putere cutremuratoare ati creat tot ce va inconjoara. Fiecare gand al vostru va creeaza destinul. Fiecare sentiment creeaza calea pe care o numiti viata. veti avea parte in viata de orice ganditi, iar apoi simtiti - caci tatal spune: "Asa sa fie, dupa trairea pe care o aveti!"

Cine sunteti voi? Sunteti Dumnezeu care detine in interiorul tacerii fiintei, capacitatea de a gandi, capacitatea de a crea si de a deveni orice vreti sa deveniti, caci sunteti in prezent exact ce ati ales sa fiti, fara ca cineva sa va forteze mana. voi sunteti cei care faceti legile, creatorul suprem al vietii voastre si al circumstantelor de viata. Sunteti cu adevarat conducatorul suprem al unei inteligente atotcuprinzatoare, pe care nu ati reusit sa o intelegeti in aceasta viata si in multe altele.

Candva ati putut crea o floare, dar acum, ce creati pentru voi? Cele mai mari creatii ale voastre sunt nefericirea, ingrijorarea, autocompatimirea, suferinta, ura, neintelegerea, negarea, imbatranirea, boala, moartea.

Va creati o viata limitata, prin faprul ca acceptati credinte limitate, care apoi devin adevaruri neclintite in fiinta voastra si, prin urmare, realitatea vietii personale. Va separati de viata, prin faptul ca judecati toate lucrurile, pe toti oamenii si chiar si pe voi insiva. Traiti dupa un set de reguli si tendinte numite frumusete si va inconjurati de lucruri care sa va permita sa fiti acceptati de catre constiinta limitata a omului, care nu accepta nimic altceva deact propiul ideal irealizabil. Sunteti bebelusi care se nasc pentru a se maturiza, a-si pierde vitalitatea din trup si sa fie convinsi ca imbatranesc, pana cand pier.

Voi, marii Dumnezei creatori care au fost candva vantul libertatii, ati devenit entitati conduse de o constiinta de turma, inghesuindu-va in mari orase si traind cu frica in spatele usilor inchise. In loc de muntii inalti si vanturi minunate, aveti cladiri impozante si o constiinta infricosatoare. Ati creat o societate care stabileste cum ar trebui sa ganditi, ce ar trebui sa credeti, cum ar trebui sa va comportati si cum ar trebui sa aratati.
Va este frica de un razboi si de eminenta unui razboi.
Va este frica de conflicte.
Va este teama de neconsacrare.
Va este frica sa priviti in ochii altcuiva si totusi tanjiti dupa senzatia de afectiune, numita dragoste.
Puneti sub semnul intrebarii fiecare lucru bun care vi se intampla si va indoiti ca vi se va mai intampla vreodata.
Va umiliti pentru a obtine succes si faima, aur, rupii,drahme si dolari...si, da, un strop de fericire.
Ati nutrit ganduri de disperare- pana ati devenit disperati.
Ati nutrit ca nu sunteti vrednici - pana ati devenit nevrednici.
Ati nutrit ganduri de nereusita - pana ati devenit ratati
Ati nutrit ganduri de boala - pana ati devenit bolnavi.
Ati nutrit ganduri de moarte - pana ati devenit cadavre.
Ati creat toate acestea, intrucat vajnicul creator launtric - care are puterea de a lua un gand si a crea universuri, sau de a aprinde stele pe cer pentru vecie - a devenit prizonierul credintelor si a dogmelor, al modei si al traditiei - un gand limitata a dus la alt gand limitat, care a fost limitat de un alt gand asemenea lui.

Iar propria voastra lipsa de incredere nu v-a permis sa traiti.
In ce nu aveti incredere? In orice lucru pe care nu il puteti percepe prin simturile voastre trupesti; in orice lucru care nu poate fi auzit, vazut, pipait, gustat sau mirosit.

Dar aratati-mi o credinta; puneti-mi-o in palma.
Aratati-mi o emotie; vreau sa o ating.
Aratati-mi un gand; unde este?
Aratati-mi atitudinea pe care o aveti; cum arata?
Aratati-mi infatisarea vantului.
Si aratati-mi timpul- cel care v-a rapit clipele pretioase din viata.

V-ati indoit de cele mai marete daruri ale vietii, si din aceasta cauza, nu ati permis sa apara o cunoastere absolut nelimitata. Viata dupa viata, existenta dupa existenta, v-ati adancit atat de mult in iluzia acestui plan, incat ati uitat de focul minunat ce curge prin voi. In zece milioane de ani si jumatate ati trecut de la a fi entitati suverane si atotputernice, la o existenta pierduta complet in materie; v-ati inrobit prin propriile creatii, precum dogmele religioase, legile, moda si traditia; v-ati separat prin granite, crez, sex si rasa; v-ati cufundat in sentimente de invidie, de amarciune, de vina si de frica.V-ati identificat atat de mult cu trupurile voastre incat ati cazut in capcana supravietuirii si ati uitat de esenta nevazuta ce sunteti cu adevarat - Dumnezeul launtric ce va permite sa va creati visurile, asa cum alegeti sa o faceti. Ati respins in mod deschis nemurirea, motiv pentru care veti muri si va veti intoarce aici, in repetate randuri. Si iata ca va aflati aici, din nou, dupa zece milioane de ani si totusi, inca va mai agatati de neincrederile voastre.

Dumnezeu - totalitatea gandurilor- este cu adevarat o mare scena. Si el va da voie sa va scrieti propiul scenariu si sa-l jucati pe scena, act dupa act. iar cand se trage cortina, iar ultimul cuvant este rostit si se face ultima plecaciune, muriti. Din ce motiv? Pentru ca voi, legiuitorii supremi, credeti ca asa se va intampla.

Intreaga viata e un joc, este o iluzie. In totalitatea ei.
Dar voi jucatorii, ati ajuns sa credeti ca este unica realitate. Si totusi, unica realitate care a existat vreodata si va exista mereu este viata - o esenta libera si eterna de a fi, ce va permite sa va creati jocurile, asa cum vreti sa le jucati.
Cand constientizati ca aveti puterea de a va crea prin gand o realitate a ignorantei, a bolii si a mortii, veti intelege si ca aveti puterea de a deveni mai mareti, prin simplu act de a va deschide spre un flux de gandire nelimitat, care va ingaduie sa aveti geniu, o mai mare creativitate si viata vesnica.

Cand constientizati ca Dumnezeul care a creat corpul la inceputuri este puterea ce locuieste in interiorul vostru, atunci trupul nu ma mai imbatrani si nu se va mai imbolnavi nicioadata - si nici nu va mai fi nevoie sa moara. Dar atata vreme cat va agatati de credintele voastre si va limitati modul de a gandi, nu veti experimenta nelimitarea ce a inzestrat cu slava soarele diminetii si cu mister, cerul noptii.

Ce se intampla atunci cand va hotarati sa parasiti acest plan? Ei bine, corpul moare, insa voi, cei care ganditi in tacerea din spatele ochilor, traiti pentru totdeauna. Cand parasiti acest plan, daca alegeti sa muriti, adevarul este ca nu veti fi doar ingropati, lasati ca hrana viermilor si apoi redusi la praf si pulbere. Continuati sa mergeti inainte, odata cu vantul. Veti merge in locul de unde ati venit, iar acolo veti decide, ce vreti sa faceti in urmatoarea voastra aventura. Si va veti intoarce aici,ori de cate ori veti dori, pana cand va revendicati identitatea de Dumnezeu. Apoi, veti porni intr-o noua aventura inca si mai incitanta, in alte ceruri, intr-un alt spatiu.
Sunteti iubiti mai mult decat v-ati imaginat vreodata, caci indiferent de ce faceti, veti continua sa traiti.

Atunci, de ce v-ati facut griji?
De ce v-ati luptat?
De ce v-ati imbolnavit?
De ce v-ati inecat in tristete?
De ce v-ati autolimitat?
De ce nu v-ati bucurat de splendoarea rasaritului de soare, de libertatea vantului si de rasetele copiilor?

De ce nu ati trait si ati preferat sa va zbuciumati?
Voi veti trai viata vesnica, Samanta voastra este vesnica; este pentru totdeauna. In pofida tuturor indoielilor voastre - indiferent de cat de mult va ingraditi imparatia, de cat de mult va ingrijorati si disperati - exista un singur lucru pe care nu-l puteti inlatura, si acesta este viata. Oricat de orbi si reticenti ati fi, veti avea intotdeauna viata, caci aceasta este valoare numita Dumnezeu, si asta sunteti voi.

Viata pe care o traiti este un vis - un mare vis - o fatada, daca vreti. Este gandul ce se joaca cu materia care creeaza realitati profunde, ce va leaga trairile de acest plan, pana cand voi, cel care viseaza , va treziti.
N-ati stiut niciodata cat sunteti de frumosi, pentru ca niciodata nu v-ati privit cu adevarat. Nu v-ati uitat niciodata la cine sunteti si la ce sunteti.

Vreti sa vedeti cum arata Dumnezeu?
Mergeti si uitati-va in oglinda. Il veti privi direct in fata. aflati ca sunteti valorosi.
Nu exista masura prin care sa va estimati valoarea.
Si nu exista imagine prin care sa va estimati frumusetea, iar imparatia voastra este nelimitata.

Cea mai insemnata predica ce a fost tinuta vreodata a fost aceea a unui maestru, pe un varf de munte. In fata maselor de oameni care au venit sa il asculte, El a spus: "Iata Dumnezeul" . A fost tot ce avea nevoie sa spuna - iata Dumnezeul - ca fiecare si-a creat proprille limite, dorinte si boli, avere sau saracie, bucurie sau tristete, viata sau moarte.

Iata Dumnezeul.
Retineti aceasta, caci voi sunteti cel ce traieste in tot.
Intr-o zi il veti privi pe Dumnezeu.
Intrati in contact cu sinele - este tot ceea ce trebuie sa faceti."

RAMTHA - Cartea Alba

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...