"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 1 iunie 2012

Cocreatia constienta

“ Nu poti sa ai ceea ce vrei, dar poti sa traiesti experienta a orice ai.”
“ Ti se va face tie dupa cum gandesti si dupa cum crezi.”

Am sa-ti explic.

Nu poti sa ai orice vrei. Insusi actul de a vrea ceva, indeparteaza acest ceva de la tine. Asta deoarece chiar cererea ta este o afirmare a faptului ca nu ai; si, cand spui ca vrei un lucru, cererea ta actioneaza pentru a produce exact aceasta experienta – dorinta – in realitatea ta.


Sa consideram acum “succesul” ca subiect al discutiei. Spune-mi, ai in minte gandul “vreau succes”?
De aceea nu poti sa ai succes.
Pentru ca Universul nu poate sa faca altceva decat sa-ti aduca manifestarea gandului tau.
Gandul tau este “vreau succes”. Puterea creatoare este ca un duh din sticla. Cuvintele tale sunt un ordin pentru el. Intelegi?
Cuvintele tale au fost “eu vreau succes”. Si Universul spune “foarte bine, vrei”.

Priveste lucrurile in felul acesta. Cuvantul “eu” este cheia care porneste motorul creatiei. Cuvintele “eu sunt” sunt extrem de puternice. Ele sunt afirmatii lansate catre univers. Comenzi.
Orice urmeaza dupa cuvantul “eu” (care il pune in miscare pe marele Eu Sunt) are tendinta de a se manifesta in realitatea fizica.
De aceea “eu” + “ vreau succes” produce ideea ca tu vrei succes. Nu poate produce nimic altceva , pentru ca gandurile, cuvintele, sunt creatoare. La fel sunt si actiunile. Si daca tu actionezi intr-un mod care spune ca vrei succes, atunci gandurile tale, cuvintele si actiunile tale sunt in concordanta si tu vei trai fara indoiala experienta acestei stari de a dori.

Pentru a-ti schimba realitatea, pur si simplu inceteaza sa mai gandesti in felul acesta. In cazul nostru, in loc sa gandesti “vreau succes”, gandeste “am succes”.
Sau, daca iti e prea greu, gandeste intr-un mod pe care poti sa il accepti: “succesul se indreapta catre mine acum” sau “ totul ma duce spre succes”.

Afirmatiile nu actioneaza atunci cand sunt , pur si simplu, niste propozitii legate de ceva ce tu vrei sa fie adevarat. Afirmatiile actioneaza numai atunci cand ele sunt niste propozitii spuse in legatura cu ceva despre care tu stii deja ca este adevarat.
Cea mai buna afirmatie este o fraza de recunostinta si apreciere. “Iti multumesc, Doamne, ca ai adus succesul in viata mea”.
Aceasta idee – gand – rostita si traita produce rezultate minunate atunci cand ea vine din cunoasterea adevarata; nu dintr-o incercare de a produce rezultate, ci dintr-o convingere ca rezultatele au fost deja produse.

Rugaciunea corecta nu este deci rugaciunea de cerere, ci rugaciunea de recunostinta.

Cand ii multumesti inainte lui Dumnezeu, pentru ceea ce tu alegi sa traiesti in realitatea ta, in fapt recunosti ca aceasta exista acolo…de fapt.
Recunostinta este , astfel, cea mai puternica afirmatie in fata lui Dumnezeu; o confirmare ca, inainte sa ceri, Eu ti-am raspuns.

De aceea niciodata sa nu implori, apreciaza.

Daca ai credinta cat o boaba de mustar, vei muta muntii. Vei ajunge sa stii ca exista, pentru ca am spus Eu ca exista; pentru ca am spus ca ti-am raspuns deja, chiar inainte sa o ceri; pentru ca am spus si ti-am spus-o in toate modurile posibile, ca orice vei alege , daca vei alege in numele Meu, asa va fi.

Nici o rugaciune – si o rugaciune nu este nimic altceva decat o afirmatie a ceea ce este – nu ramane fara raspuns. Fiecare rugaciune – fiecare gand, fiecare afirmatie, fiecare sentiment – este creator. In masura in care ea este sustinuta in mod arzator ca fiind un adevar, in aceeasi masura ea se va manifesta in experienta ta.

Ceea ce trebuie sa stii – si aici se afla secretul – este ca exista intotdeauna un gand in spatele gandului – ceea ce ar putea fi numit Gandul care Sponsorizeaza – acesta este gandul care domina. Deci, daca te rogi si implori, se pare ca exista o sansa redusa ca sa traiesti experienta pe care tu crezi ca ai ales-o, pentru ca Gandul care Sponsorizeaza aflat in spatele implorarii este ca tu nu ai acum ceea ce iti doresti. Acest gand care sponsorizeaza devine realitatea ta.
Singurul Gand care Sponsorizeaza si care ar putea invinge acest gand este acela care sustine credinta ca Dumnezeu iti va acorda orice Ii ceri, fara nici o exceptie.

Procesul rugaciunii devine mult mai usor cand, in loc sa trebuiasca sa crezi ca Dumnezeu va spune “da” la fiecare cerere, intelegi in mod intuitiv ca cererea insasi nu e necesara. Atunci rugaciunea este o rugaciune de recunostinta. Nu este deloc o cerere, ci o afirmare a recunostintei pentru ceea ce este.

Lui Iisus i-au fost clare toate aceste lucruri. Inaintea fiecarui miracol, El Imi multumea pentru ca I-l faceam posibil. Niciodata El nu S-a gandit sa nu fie recunoscator, pentru ca niciodata nu S-a gandit ca nu se va intampla ceea ce afirma El. Acest gand nu i-a venit niciodata in minte. Atat era de sigur de Ceea Ce El era si de relatia Lui cu Mine, incat fiecare dintre gandurile, cuvintele si faptele Lui au reflectat aceasta convingere – exact cum o reflecta si gandurile, cuvintele si faptele tale.

Deci, daca exista acum ceva ce tu alegi sa traiesti ca experienta in viata ta, nu-l dori, alege-l !
Total.
Pe deplin ! “

fragmente din Conversatii cu Dumnezeu- vol. I
sursa: http://www.humanitysteam.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...