"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

sâmbătă, 16 iulie 2011

Insulta (energiile primitive)

Energiile primitive pe care, din teamă că nu le faci faţă, le-ai blocat la nivelul umbrei nu s-au evaporat. Animalul stă ascuns imediat sub faţada de persoană civilizată, cultă sau manierată. Tendinţele biologice netransformate pot exploda în orice clipă. Este ca şi cum ai sta pe un vulcan care poate erupe în orice moment.


Dacă nu mă crezi, încearcă să fii atent la ceea ce eu numesc testul insultei. Cineva te insultă şi tu ce faci! II insulţi şi tu! Sau te cenzurezi, dar în interior începi să fierbi! Indiferent cum te manifeşti, agresivitateaţi s-a activat. Faptul că ai fost insultat este doar un pretext ce îţi permite să-ţi raţionalizezi furia. De fapt, furia exista dinainte. Ea doar a fost trezită din somn. In acest sens, cel care te insultă îţi face un serviciu imens. Te ajută să devii conştient de animalul din tine, de modalităţile primare de a-ţi apăra drepturile sau teritoriul.


Dacă te vei concentra pe ceea ce el ţi-a spus (insulta) sau pe el ca persoană, vei rata conştientizarea. Ştiu că pare greu de crezut, dar aşa stau lucrurile. Cel care te jigneşte este, fară să-şi dea seama, prietenul tău. El nu creează agresivitatea în tine, ci o scoate la suprafaţă. Ai ocazia să afli cine eşti cu adevărat, dincolo de ceea ce îţi place să crezi sau să laşi impresia. Nu te mai păcăli singur!

Doar observă ce se întâmplă!

din cartea " Umbra" Adrian Nuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...