"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 13 iunie 2011

PIATRA DE TEMELIE - IMAGINATIA (Neville Goddard)

Omul poate să creeze orice doreste el.


Universul este răspunsul infinit și cel care face să se întâmple asta este observatorul individual. Nimic nu este independent observării tale personale. Suntem atât de convinsi că suntem toți parte a unui mecanism, a unui sistem , dar atunci când ne trezim ne detasăm de acest mecanism, de acest sistem și începem să ne creăm viața așa cum dorim noi să fie.


“ Pentru că omul este în totalitate imaginație și Dumnezeu este Omul și există în noi precum și noi în el “
“ Eternul corp al omului este Imaginația : care nu este altceva decât Dumnezeu însuși”


Dacă Eu pot să imaginez și știind că imaginația crează realitatea, nu voi fi nerăbdător și nu îmi voi conduce viața la un nivel superficial. Atunci când omul nu-și trăiește viața în Imaginația lui El va deveni nerăbdător asupra rezultatului dorinței lui sau împlinirea dorinței lui și astfel va deveni chiar violent pentru a își realiza dorința lui.


“ Cel ce va crede nu va fi pe fugă “.
Aceasta este calea lui Dumnezeu. Vă rog să o testați.


Aduceți-vă în fața ochilor minții voastre ceea ce vreți să vedeți în această lume. Poate să fie o situație de afaceri sau poate norocul sau șansa unui prieten. Poate să fie orice, pentru că pe această piatră de temelie ( fundație ) vei putea să așezi “aur, argint, sau pietre scumpe, lemne, fân, trestie.”


Mulți dintre noi ne construim imagini induse de alții. Noi ne-am imaginat pe o singură fundatie , dar pe care am pus paie în loc de aur sau argint, și ni-sa revelat ceea ce am construit și nu am crezut ceea ce s-a petrecut cu ceea ce am făcut noi în imaginația noastră.


Dar nu “ fi pe fugă “ sau nu crede că există o altă piatră de temelie și –precum Petru – să te întorci către o altă piatră de temelie , devenind violent împotriva celor care l-au condus pe Isus spre cruce.


Întoarce Tu ( omule ) roata vieții tale, pentru că fiecare dintre noi va trebui să treacă prin toate furcile caudine ale existenței lui, până să se trezească și să vadă Universul ca un răspuns infinit la tot ceea ce cere omul.
Dar va urma o zi , în care fiecare persoană , la un anume nivel de trezire, va putea îngheța activitatea lui mentală prin el însuși și când aceasta se va opri , toată aceea secțiune așa zis vie va fi ca și “ moartă”. Legile naturii sunt definite ca acțiuni libere, repetate până când devin acceptate ca lege. Și totuși, în imaginația ta, vei putea vedea frunze care cad dar care rămân suspendate în aer precum și oameni care ar trebui să se miște dar nu o fac , exact ca într-un tablou, pentru că tu nu ai făcut altceva decât să oprești acțiunea în tine și atunci acțiunea s-a oprit.
Și atunci vei vedea totul ca un “Sion” – un deșert – și vei descoperi că singurul lucru care îl animă, care îi dă viată, este piatra de temelie îngropată în el.
Dar omul rămâne pierdut în lucrurile pe care le-a conceput și le dă putere în continuare. De exemplu , prin folosirea imaginației lui , omul ,își procură bani în lumea lui și pe urmă uită că acest proces a fost produs numai de activitatea minții lui și vede numai puterea banilor care îi aduce la îndeplinire dorințele lui. Dar când se va trezi nu se va mai pierde în propriile creații.


Există numai o singură piatră de temelie. Dacă în seara aceasta există cineva bolnav care are nevoie de ajutorul vostru și voi vă imaginați numai binele pentru aceea persoană după care auziți că maine nu se simte bine , nu deveniți impacientați , rămâneți credincioși acelei viziuni ( pietrei de temelie ) așezate în “ Sion” de către voi.


Cineva îți scrie despre o problem personală. Imaginează-ți pentru aceea persoană că are déjà ceea ce își dorește și după aceea nu considera că nu-ți mai pasă dacă devine realitate ce ai imaginat. Rămâi credincios imaginii văzute în imaginația ta și așa vei creea condițiile necesare pentru a se îndeplinii ceea ce ai
imaginat.
Te poți uita la cineva cu îngrijorare și ai vrea sincer să vezi o schimbare a lui. Nu spui cu voce tare ce vrei să faci dar te întorci în interiorul tău, în imaginația ta , închizând în tine imaginea cu schimbarea pe care ți-ai imaginat-o și 48 de ore mai tarziu ai inițiat deja în realitate ce ai pus tu în mișcare prin imaginația ta.


Toate lucrurile, prin legea divină, au fost amestecate în fiecare dintre noi. Noi ne influențăm reciproc pe fiecare din noi.

Noi toți suntem interconectați cu toții și cu cât cineva este preocupat de altcineva cu atât el va fi mai conectat cu aceea persoană.


Eu spun că răspunsul universului este infinit dar el îți va oferi mai mult decât îți poți Tu imagina. Răspunsul universului este presat înăuntrul tău și tot timpul va curge prin tine. De aceea, a avea o stare de negativitate înseamnă că îți este frică.
Dar, cum binele se va întoarce înmiit la tine, așa se va întoarce și răul sau negativul.
Dar dacă eu sunt optimist și nu sunt ezitant, voi presa acel optimism în mine și tot optimismul atunci va curge prin mine.
Este ceva minunat ; Va sosi ca o răbufnire de optimism.
Răspunsul lumii exterioare va fi mai bogat și mai abundent decât îți poți imagina și îți va oferi mai mult decât îți poți imagina – bun sau rău.

Neville Goddard Piatra de Temelie - Traducere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...