"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 18 februarie 2011

Celebreaza-ti Unicitatea


Viata mi-a aratat de nenumarate ori ca totul se intampla cu un motiv. Ne afla cu totii in cate o Calatorie Unica si sunt recunoscatoare pentru faptul ca Drumul tau si Drumul meu se intersecteaza aici.
Nu exista doua persoane, nici chiar gemeni identici, care sa fie exact la fel. Celebreaza faptul ca esti Unic.Nu deveni obsedat de lipsurile sau defectele tale pentru ca esti o persoana minunata, cu multe aspecte pozitive si asta chiar in acest moment!
Si am sa-ti demonstrez asta: in loc sa te focusezi pe “defectele “tale, incepe sa faci o lista cu lucrurile pentru care esti recunoscator. Stiinta a aratat faptul ca aceasta metoda intareste caile neuronale care acceseaza gandurile pozitive. Poti sa faci aceasta lista in nenumarate feluri: in ordine alfabetica, pe categorii sau sa faci un inventar al oamenilor, locurilor, momentelor sau a imaginilor pentru care esti cel mai recunoscator… si vei descoperi ca sunt o multime! O lista a recunostintei iti va comuta focusarea de la “lipsa” la abundenta.
O data ce recunosti abundenta, celebreaz-o! Las-o sa te inconjoare si nu lasa “saracia” sa te orbeasca.
Accepta faptul ca multe lucruri nu pot fi controlate de catre tine. Traieste in prezent, pentru ca oricum nu poti schimba trecutul si nici nu poti controla viitorul.
Ai incredere in tine si in instinctele tale. Daca trebuie sa fii o persoana care face pe plac celorlalti, este in regula, atata timp cat incepi facandu-ti intai tie insuti pe plac.
Stai in preajma persoanelor pozitive si a celor care nu au o problema in a-si dezvalui bunatatea. Nu-i judeca pe ceilalti si nu le mai cauta compania daca ei insista sa te judece pe tine.
Daca nu-ti place ceea ce-ti reflecta oglinda, reinventeaza-te! Invata o noua deprindere. Descopera-ti abilitatile si focuseaza-te pe dezvoltarea lor. Pe masura ce te reinventezi, celebreaza fiecare pas … si ai rabdare! Schimbarea este un proces si necesita timp!
Ai grija de tine pentru ca asta iti va da resursele necesare ca sa ai grija si de altii. Stabileste-ti granite atunci cand ai nevoie de ele, insa fii dispus sa-i ajuti pe ceilalti atunci cand au nevoie de tine.
Iarta-te si iarta-i pe ceilalti… oamenii fac greseli, insa ceea ce conteaza este cum ne raportam la aceste greseli.
Ai dreptul sa ai “defecte” – considera-le insa ca pe niste provocari. Nimeni nu se asteapta de la tine sa fii perfect. Daca ai tu aceasta expectanta vis-a-vis de tine insuti, examineaza cum ai ajuns sa o dobandesti. Daca vrei sa lucrezi la ea este in regula sa ceri ajutorul unui profesionist.
Asuma-ti responsabilitatea pentru gandurile si credintele tale si asuma-ti responsabilitatea pentru actiunile tale si pentru ceea ce lasi in urma ta pe lume.
Exploreaza-ti creativitatea: picteaza, canta, scrie poezii, povesti si scrisori. Una dintre cele mai facile si mai simple metode de a scrie este de a tine un jurnal pentru ca iti permite sa te eliberezi, sa-ti despici in patru problemele si sa asanezi incurcaturile din viata ta. Iti permite sa te analizezi si/sau sa te celebrezi. Iti permite sa duci la capat un gand fara sa fii intrerupt. Jurnalul iti valizeaza dreptul de a fi tu insuti.  De asemenea, scrisul este terapeutic si, in unele cazuri, chiar salveaza vieti. Adevarul tau este nerabdator sa iasa la suprafata, asa ca lasa-l sa se reverse pe pagina si observa ce usi deschide scrisul pentru tine… Povestea ta este o comoara ingropata!
Ai venit pe lumea aceasta cu un motiv. Nimeni nu mai are acelasi set de talente ca si tine. Nimeni nu vede lumea prin ochii tai si prin experienta ta. Fii tu insuti si impartaseste asta cu ceilalti semeni ai tai.
Nimeni nu poate sa spuna povestea ta… doar tu insuti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...