"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

duminică, 7 noiembrie 2010

Radacinile Iubirii

Nu ne-a interesat niciodata care sunt radacinile iubirii, ci ne-au interesat doar roadele ei. Le spunem oamenilor sa fie non-violenti, sa fie plini de compasiune, sa fie atit de plini de iubire incit sa-si iubeasca pina si dusmanii, pina si vecinii. Vorbim despre fructe, insa nimeni nu este interesat de radacini.


Adevarata problema este:" de ce nu suntem fiinte iubitoare?" Nu este vorba de a fi plini de iubire fata de o persoana sau alta, fata de un prieten sau un dusman; problema este daca suntem plini de iubire, in sine.


Va iubiti propriul corp? V-ati interesat vreodata de el astfel incit sa il atingeti cu o miscare usoara, mingiindu-l? Va iubiti pe voi insiva? Gresiti si este nevoie sa va indreptati. Sunteti pacatosi si trebuie sa va transformati in sfinti. Cum ati putea sa va iubiti pe voi insiva? Nu sunteti in stare nici macar sa va acceptati pe voi insiva asa cum sunteti. Acestea sunt radacinile!


Florile artificiale nu se ofilesc niciodata; iubirea artificiala este permanenta. Floarea autentica nu este permanenta;ea se schimba de la o clipa la alta. Astazi este aici, dansind in bataia vintului, a soarelui si a ploii; miine va disparea. Ea a disparut la fel de enigmatic cum a aparut.


Iubirea autentica este ca o floare adevarata.
Iubirea nu stie nimic despre trecut, nimic despre viitor; ea cunoaste numai prezentul. Inima nu are nici o notiune a timpului.


OSHO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...