"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

luni, 25 octombrie 2010

Rainer Perwoltz - Imblanzirea criticului interior

Criticul Interior - aceasta instanta neinduratoare care depreciaza si devalorizeaza lucrurile pe care le facem, le gandim sau le simtim, nu este numai o auto-cenzura care ne saboteaza launtric, ci mai mult decat atat. Este un mijloc prin care ego-ul sustine si perpetueaza vechile noastre structuri de gandire si de reactie, impiedicandu-ne sa evoluam.
Initial, Criticul Interior s-a instalat ca un element de limitare de sine a copilului sau adolescentului caracterizat de vitalitate si spontaneitate nelimitate. Numai ca aceste enorme calitati ale sufletului nu sunt agreate in mediul adult. Criticul Interior avea la inceput deci o functie protectoare a copilului. Critica de sine reprezinta o valoare in societatea adultilor ceea ce face ca energia Criticului sa fie dificil de dizolvat mai tarziu. Cheia o reprezinta angajarea acestei energii care este contra vietii, intr-o directie pro.
In mod paradoxal, adevarul este ca acest Critic Interior ne impinge mai curand catre a ne acomoda cu mediul obisnuit, oricare ar fi structura caracterului nostru, cu scopul de a ne indeparta de esenta noastra fundamentala. El este acela care impiedica iradierea inconfundabila a adevaratei noastre Fiinte, taind din radacina increderea si entuziasmul, bucuria si lumina naturala a ceea ce suntem cu adevarat.
Este un proces mental, emotional si energetic in care abordarea adevaratului nostru Sine trebuie sa fie constienta si hotarata in mod indispensabil, dar recompensa este pe masura: libertatea interioara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...