"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

joi, 14 octombrie 2010

Initierea



Initierea înseamna sa devii constient de nivelul divin suprem.

Acest lucru presupune un lung antrenament al corpului si al sufletului. Este necesar sa-ti pregatesti sistemul nervos pentru a putea suporta fara pericol, fara a muri, aceste vibratii foarte înalte.

Sa devii constient pe un anumit nivel înseamna sa-ti focalizezi prin intermediul nervilor vibratia corespondenta acestui nivel, astfel încât vibratia sa coboare la nivelul întregului corp.

Înca de la nastere, deci de când începe sa fie locuit de Sine, corpul îsi dezvolta o forta de rezistenta aflata în armonie cu nivelul mediu de constiinta al spiritului
care îi da viata. Nivelul de constiinta al unei fiinte variaza în functie de sufletul în cauza, dar ramâne în limitele unei octave vibratorii. Aceste fluctuatii nu trebuie sa depaseasca totusi elasticitatea nervilor, caz în care s-ar putea produce boli mai mult sau mai putin grave, ori chiar moartea.


Vibratia energiei vitale creatoare este mortala pentru cel care nu aatins nivelul de constiinta necesar pentru a o sustine. Ea i-ar putea arde centrii nervosi si nervii. De aceea, energia vitala – care îsi are sediul în maduva spinarii – este transformata la nivelul diferitilor centri nervosi
într-o vibratie redusa, astfel încât prin corp nu trece decât
acest curent.

Astfel, vibratia vitala care anima animalele este inferioara celei care corespunde oamenilor primitivi, la fel cum oamenii primitiv, animalici si egoisti, sunt animati de o vibratie vitala inferioara celei care corespunde unei fiinte mai avansate din punct de vedere spiritual. Daca am transfera energia vitala a unui om superior într-un animal, sau într-un om inferior, acesta ar muri pe loc.

Marea initiere este arta de a trai constient si de a conduce în acelasi timp prin nervi si prin corp vibratia creatoare a FIINTEI eterne pe fiecare nivel de dezvoltare, pastrându-i frecventa originala, fara nici o transformare. Acest lucru presupune o anumita forta de rezistenta care sa o poata suporta si care nu poate fi dobândita decât printr-un antrenament îndelungat al corpului si al sufletului. Altfel spus, nervii trebuie pregatiti lent si cu prudenta, trebuie învatati sa se trezeasca si sa fie controlati.


Sursa: Initierea-1-Elisabeth-Haich

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...