"Daca vrei sa trezesti intreaga omenire, atunci trezeste-te tu pe de-a-ntregul; daca vrei sa elimini suferinta din lume, atunci elimina tot ce este intunecat si negativ in tine.
Cu adevarat, cel mai mare dar pe care il ai de oferit este propria ta transformare!"

Lao Tzu

vineri, 27 august 2010

FALSII STÃPÂNI ( 2)


6) Religiile organizate


Dacã viata ta este condusã de religie si accepti notiunile de bine si rãu impuse de acestea, sau dacã te lasi influentat de o sectã sau un cult oarecare, nu mai esti stãpân pe viata ta. Religiile au luat nastere cu mult timp în urmã pentru a-i ajuta pe oameni sã-si aleagã drumul în viatã. Unii nu erau destul de constienti pentru a se descurca singuri. Dar, ca tot ce existã în lumea asta, sunt lucruri bune si mai putin bune. În cadrul fiecãrei religii, anumiti oameni au vrut sã abuzeze de puterea lor provocând teamã în rândul populatiei. A trãi cu fricã nu aduce pace si armonie nimãnui. Dacã religia ta te face sã-ti fie fricã, înseamnã cã nu bazatã pe dragoste. Dumnezeu este dragoste. El n-a vrut sã sperie niciodatã pe nimeni. Oamenii sunt cei care s-au specializat în a-si provoca singuri frica. Cel care iubeste cautã mai curânã îndrume, sã calmeze si sã ajute.




7) Medici

Rolul lor este acela de a-i ajuta pe oameni si nu de a le conduce viata. 
Anumite persoane au atâta nevoie de medicul lor, încât la cea mai micã problemã aleargã sã-i cearã sfatul. Ele nu vor sã-si asume rãspunderea pentru propria viatã. Ar dori ca întotdeauna altcineva sã le „aranjeze viata”. Dacã medicul le spune cã nu au nimic, acesta este acuzat de incompetentã si ele îsi continuã demersurile pânã când gãsesc pe cineva care sã le prescrie un remediu: „Stiam cã sunt bolnavã. Uite, mi-a dat o retetã”. Se întorc acasã foarte încântate si mult mai sãnãtoase decât la plecare.






8) Medicamentele


La cel mai mic semn de indispozitie, iei o pastilã: pentru durerea de cap, pentru nervi, pentru digestie, pentru curãtarea ficatului si a intestinelor, una ca sã dormi, alta ca sã te trezesti…
Asta înseamnã cã nu-ti iubesti trupul. Orice medicament are un efect secundar. Corpul se revoltã de câte ori îi dai ceva care nu face parte din elementele nutritive naturale. Îi dai foarte mult de lucru. De îndatã ce iei o pastilã oarecare, accepti ideea cã ea îti este stãpân. Lasi medicamentele sã-ti conducã viata. Dacã esti multumit asa, continuã sã-ti iei medicamentele. Dacã vrei sã te schimbi, e vremea sã devii propriul tãu stãpân. Nimeni în afarã de tine nu-ti poate schimba viata!

9) 
Boala

O persoanã care e tot timpul bolnavã se lasã stãpânitã de boala sa. Nu-si dã seama cã poate fi propriul stãpân al vietii sale. Multi cred cã e firesc sã fii bolnav. Nu, starea normalã a corpului e sãnãtatea!





Va urma.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...